Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει ξανά το μεγαλύτερο ορυχείο ψευδαργύρου στην Ευρώπη μέσα στο 2024

Η Boliden θα ανοίξει ξανά το μεγαλύτερο ορυχείο ψευδαργύρου της Ευρώπης, που βρίσκεται στην Ιρλανδία, αργότερα μέσα στο 2024, αφού συνήψε συμφωνία με τα συνδικάτα που θα μειώσει το κόστος, μειώνοντας όμως και το εργατικό δυναμικό κατά ένα τρίτο.

Η Boliden είχε αναστείλει τη λειτουργία του ορυχείου ψευδαργύρου Tara τον περασμένο Ιούλιο ως απάντηση στη μειωμένη τιμή του μετάλλου, στο υψηλό κόστος ενέργειας και σε μια σειρά οπισθοδρομήσεων στην παραγωγή. Η εταιρεία αναμένει ότι η συμφωνία με τους εργαζόμενους – μαζί με την πτώση των τιμών της ενέργειας – θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, ανέφερε την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η επανεκκίνηση προσφέρει ένα σημάδι ότι οι πιο ήρεμες αγορές ενέργειας αρχίζουν να ανακουφίζουν ορισμένες γωνιές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, αφού κλάδοι από τα μέταλλα έως τα λιπάσματα είχαν περιορίσει ή αναστείλει την παραγωγή στην κορύφωση της κρίσης. Η εταιρεία τήξης ψευδαργύρου Nyrstar δήλωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα αρχίσει ξανά να λειτουργεί ένα εργοστάσιο που διατηρούσε σε αδράνεια στην Ολλανδία, αφού εξασφαλίσει κρατική υποστήριξη για μείωση του κόστους.

Το ορυχείο Tara θα επωφεληθεί επίσης από μια πρόσφατη μείωση των τελών επεξεργασίας που αφαιρούνται από τις τιμές που πληρώνουν τα μεταλλουργεία για το μετάλλευμα, ανέφερε η Boliden. Η Korea Zinc, ένα από τα κορυφαία μεταλλουργεία στον κόσμο, συμφώνησε τον Απρίλιο σε μείωση των τελών κατά 40% σε συμφωνία με την Canada’s Teck Resources, γεγονός που δείχνει αυξημένο ανταγωνισμό για το μετάλλευμα.

Η Boliden θα αρχίσει να ενισχύει τις λειτουργίες της το δ’ τρίμηνο και αναμένει ότι το ορυχείο θα επανέλθει σε πλήρη δυναμικότητα τον Ιανουάριο. Θα συνεχίσει επίσης τις έρευνες στην τοποθεσία. Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θα μειωθούν σε περίπου 400 από περισσότερους από 600 πριν από το κλείσιμο του περασμένου έτους.

Όλα τα βασικά μέταλλα σημείωναν άνοδο την Παρασκευή, καθώς το δολάριο υποχωρούσε στον απόηχο της ασθενέστερης από την αναμενόμενη αύξησης των μισθοδοσιών στις ΗΠΑ. Οι τιμές του ψευδαργύρου κέρδιζαν 0,9% στα 2.911 δολάρια ο τόνος στις 3:15 μ.μ. στο Λονδίνο. Ο χαλκός σημείωνε άνοδο 1,2% και το αλουμίνιο 0,6%.

Related posts

Σουδάν: Οι βομβαρδισμοί κλιμακώνονται στο Χαρτούμ

admin

Στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν η Τουρκία – “Τουρκικό σπίτι” το Ναγκόρνο-Καραμπάχ λέει ο Μπαχτσελί

admin

Τα στοιχεία για το παγκόσμιο εμπόριο αρχίζουν να δείχνουν τα πρώτα σημάδια της “επαναπαγκοσμιοποίησης”

admin

Ρωσία: Υποστηρικτές της Wagner νιώθουν “ορφανοί” μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν

admin

Ζελένσκι για Οδησσό: “Ήμασταν με τον Κ. Μητσοτάκη στο λιμάνι και έπεσε ο πύραυλος στα 300 μέτρα”

admin

Οι ηγέτες της ΕΕ συγχαίρουν τον Ερντογάν για την επανεκλογή του

admin

Κίνα: 1.061 παραγγελίες για το κινεζικό επιβατικό αεροσκάφος C919

admin

Νιγηρία: Τουλάχιστον 55 νεκροί σε δύο επιθέσεις στην κεντρική πολιτεία του Οροπεδίου

admin

Ρωσία: Νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού ο ναύαρχος Μοϊσέγεφ

admin