Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Κατάσχεση-ρεκόρ κοκαΐνης αξίας 166 εκατ. δολαρίων

Οι ιρλανδικές αρχές προχώρησαν στη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στην ιστορία της χώρας, μετά τη ναυτική επιχείρηση που πραγματοποίησαν Ιρλανδοί καταδρομείς κατά την οποία έριξαν προειδοποιητικά πυρά εναντίον ενός παναμέζικου φορτηγού πλοίου, αφού αρνήθηκε να ακολουθήσει οδηγίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Στην επιχείρηση κατασχέθηκαν συγκεκριμένα 2.253 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 157 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέλη στρατιωτικής μονάδας αλεξιπτωτιστών αποβιβάστηκαν στο πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της χώρας. Οι αλεξιπτωτιστές αποβιβάστηκαν χρησιμοποιώντας σχοινιά, πέφτοντας από ελικόπτερο ενώ επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

Το πλοίο ήταν νηολογημένο στον Παναμά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Νότια Αμερική. Το εμπόρευμα που μετέφερε το είχε προμηθευθεί από “ένα από τα δολοφονικά καρτέλ της Νότιας Αμερικής που βρίσκονται πίσω από τις αποστολές κοκαΐνης στην Ευρώπη”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τζάστιν Κέλι, βοηθός αστυνομικός επίτροπος για το οργανωμένο έγκλημα.

“Δεν μπορώ να τονίσω περισσότερο τη σημασία αυτής της επιχείρησης και την αναστάτωση που πρόκειται να προκαλέσει στην ομάδα οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκεται πίσω από την αποστολή”, τόνισε ο Κέλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοκαΐνη που μετέφερε το πλοίο προοριζόταν εν μέρει για την ιρλανδική αγορά.

Τρεις άνδρες, ηλικίας 60, 50 και 31 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εγκλήματα που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, με τον Κέλι να αναφέρει ότι ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον συλλήψεις. Το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου είχε πλήρωμα 25 άτομα.

Η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τις αρχές από άλλα πέντε κράτη μέλη της ΕΕ και τη Βρετανία. Η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά από άλλες κατασχέσεις μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ισπανία, την Ολλανδία και την Πολωνία.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Βούτσιτς: Πιθανές οι πρόωρες κάλπες στη Σερβία μέχρι τον Σεπτέμβριο

admin

Η Ινδία στέλνει πολεμικό πλοίο μετά από πειρατεία σε πλοίο με σημαία Λιβερίας στην Αραβική Θάλασσα

admin

Ρωσία: Κάλπες για τις προεδρικές εκλογές θα στηθούν και σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα

admin

Καταγγελία κατά Πολωνίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας στον ΠΟΕ από την Ουκρανία για την απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων

admin

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας ζητά μέτρα κατά της καύσης του Κορανίου

admin

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατάσχεσαν πλοίο ισραηλινών συμφερόντων

admin

Στόλτενμπεργκ: H κλιματική αλλαγή απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια

admin

Η Κομισιόν ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση της Πολωνίας

admin

Ισραήλ: Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

admin