Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέφρενο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Μπαράζ αγορών σε όλο το ταμπλό

Ισχυρή αντίδραση «βγάζει» το

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τους επενδυτές να αξιοποιούν τα τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα και να προχωρούν σε εκτεταμένες αγοραστικές κινήσεις, σε μια προσπάθεια ανάκτησης ενός μέρους των μεγάλων απωλειών του φθινοπώρου.

Μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, οι traders βρίσκουν ευκαιρία να αγοράσουν τις μετοχές σε αρκετά ελκυστικές τιμές, ανακόπτοντας την καθοδική πορεία του Οκτωβρίου και ανακάμπτοντας από τα πρόσφατα χαμηλά 5μήνου. Ώθηση παρέχει, επίσης, και η βελτίωση των συνθηκών στην αγορά των κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις να διαγράφουν πτωτική πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική, με την αγορά να καλείται να διαχειριστεί μια σειρά προκλήσεων -από τα επιτόκια και το ακριβό πετρέλαιο έως τη Μέση Ανατολή.

Στο ταμπλό, τώρα, οι τράπεζες είναι οι βασικές «πρωταγωνίστριες», εμφανίζοντας αύξηση έως και 5%. Από κοντά ακολουθούν και οι Motor Oil – ΔΕΗ – Aegean – Mytilineos, οι οποίες διευρύνονται κατά τουλάχιστον 2%. ΟΠΑΠ και Jumbo έπονται άνω του 1%.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο κατά 3,30% και διαμορφώνεται στις 1.148,01 μονάδες, κερδίζοντας τουλάχιστον 36,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας (1.111,29 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε 32 μονάδες (από 1.118,16 έως 1.150,91 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 41 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενισχυόμενος στο 3,78% και τις 890 μονάδες, ενόσω η διαδικασία αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) συνεχίζεται κανονικά, με την Εθνική Τράπεζα σιγά – σιγά να παίρνει σειρά.

Η μετοχή της Πειραιώς, ενδεικτικά, πραγματοποιεί ράλι στο 5% και τα 2,73 ευρώ, με τη μετοχή της Alpha Bank να έπεται στο 3,6% και το 1,21 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Eurobank αυξάνεται στο 3,1% και το 1,42 ευρώ, ενώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται στο 3,8% και τα 5,15 ευρώ.

Alpha Bank 3,62% 1,216 ευρώ

Eurobank 3,15% 1,423 ευρώ

Εθνική Τράπεζα 3,89% 5,158 ευρώ

Πειραιώς 5,15% 2,736 ευρώ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ( 2,89% και 2.785 μονάδες), η μετοχή της ΔΕΗ εκτοξεύεται κατά 3% και φλερτάρει με τα 9 ευρώ. Άλμα κατά 4% κάνει και η μετοχή των ΕΛΠΕ, η οποία προσεγγίζει εκ νέου τα 7 ευρώ. Cenergy, Jumbo, Quest, Viohalco, Aegean, Ελλάκτωρ, Mytilineos και Τέρνα Ενεργειακή ενισχύονται πέριξ του 2%, ενώ οι μετοχές των ΟΠΑΠ – ΟΤΕ – Motor Oil – Titan – Coca Cola ακολουθούν στο 1,5%.

Όσον αφορά τον

δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης

( 2,25% και 1.861 μονάδες), η μετοχή της ΕΧΑΕ ξεχωρίζει θετικά στο 3,7% και τα 4,49 ευρώ, με τη μετοχή της Intracom να διευρύνεται αισθητά κατά 5% και να ανακτά τα 2 ευρώ. Άλμα άνω του 3% πραγματοποιούν, επίσης, οι μετοχές των Τεχνικής Ολυμπιακής, Πλαστικά Θράκης, Αλουμύλ και ΑΔΜΗΕ, ενώ τουλάχιστον στο 2% καθορίζεται η αύξηση για τις μετοχές των Fourlis, Ideal, ΑΒΑΞ και Παπουτσάνη.

Συνολικά στο χρηματιστηριακό ταμπλό, 86 μετοχές κινούνται ανοδικά, έξι μετοχές σημειώνουν κάμψη, ενώ πέντε μετοχές είναι αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 78,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπαράζ περιοδειών από Μητσοτάκη για τον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών – Εξορμήσεις υπουργών, βουλευτών

Αγωνία για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με τη Γάζα υπό πολιορκία και τους ισραηλινούς ομήρους να ζουν τον εφιάλτη

«Είναι η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει εδώ και 22 χρόνια» λέει Έλληνας που ζει στο Τελ Αβίβ

Γεράσιμος Χιόνης


UPD:

Related posts

Πρώτη αρωγή: Νέες πληρωμές προς τους πλημμυροπαθείς – Σήμερα η όγδοη καταβολή

admin

Νέο ιστορικό χαμηλό για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου

admin

Τραυλού: Βιώνουμε μία νέα πραγματικότητα, μια εποχή καθολικής μετάβασης όπου τα πάντα μεταβάλλονται

admin

Προ των πυλών η πρώτη γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στα Ιωάννινα από τη δεκαετία του ’90

admin

Black Friday – Cyber Monday: Απεργίες εργαζομένων της Amazon σε πάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη

admin

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ομίλου V Group

admin

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένος έως 40% για 5 εκατ. ιδιοκτήτες – Πώς θα εκδώσετε τα εκκαθαριστικά

admin

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι και πώς θα το λάβουν, πώς θα γίνουν οι πληρωμές

admin

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξημένη ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αναμένουν οι τράπεζες το α’ τρίμηνο του 2024 – Τα κριτήρια χορήγησης

admin