Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο…»

Οι μετριοπαθείς, θετικοί τόνοι με τους οποίους κινήθηκε τελικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθ’ όλη τη διάρκεια της – χρονικά «τραβηγμένης» σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό – παραμονής του στην Αθήνα φάνηκαν από τον πρώτο «σταθμό» της επίσκεψής του, το Προεδρικό Μέγαρο.

Είναι ενδεικτική η τελευταία φράση του τούρκου Προέδρου προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού», είπε, χαρακτηρίζοντας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ευκαιρία να ξεκινήσει «νέα εποχή» στις σχέσεις Αθήνας – Αγκυρας.

«Εχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «είναι σημαντική η διατήρηση και εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος», εκτιμώντας ότι «αυτό το θετικό πνεύμα» αντανακλά η επίσκεψη του ομολόγου της στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στο «αίσθημα αλληλεγγύης» και στην «επίδειξη ανθρωπιάς» ως κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς και τελικά αποτελεί ισχυρή βάση ώστε να στηριχθεί «η αμοιβαία πολιτική βούληση» για την εδραίωση ενός κλίματος «που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων».

Related posts

Επιχειρήματα

admin

Μητσοτάκης: Ο πήχης της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι ζήτησε από τους βουλευτές

admin

ΥΠΕΞ: Η επιστολή στον ΟΗΕ απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

admin

Τρεις καραμπόλες για μια διπλή αποπομπή

admin

Ποιος φταίει για την άνοδο της Δεξιάς της Δεξιάς;

admin

Εισαγγελική παρέμβαση για την εταιρεία Κασσελάκη

admin

Νέα σκληρή επίθεση Σαμαρά κατά Μαξίμου

admin

4+1 κριτήρια για τη λειτουργία μη κρατικού ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος

admin

Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη ΝΔ, λέει η Θρασκιά – Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος

admin