Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για την εταιρεία Κασσελάκη

Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη στη Left Media προκαλεί νέες αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: οι εισαγγελικές Αρχές διέταξαν ποινική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί αδίκημα για παράβαση του πόθεν έσχες και των διατάξεων που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία – έρευνα που αφορά προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για την έρευνα – η οποία θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Νομικό – προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης στο εξωτερικό (OSIOS LLC). Από αυτήν την εταιρεία δόθηκαν τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο της διαχειρίστριας εταιρείας των κομματικών ΜΜΕ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Τα εισοδήματά μου

είναι όλα φορολογημένα»

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, στρέφοντας ουσιαστικά τα πυρά του κατά των δικαστικών λειτουργών. «Αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές Αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μια ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη» σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας: «Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος». Από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως είναι «καλοδεχούμενες οι όποιες διερευνήσεις, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν υπόχρεος πόθεν έσχες, θα κάνει για πρώτη φορά το 2023. Αλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν ψευδή δήλωση πόθεν έσχες». Παραπέμπουν εκ νέου δε στη δήλωση Κασσελάκη από τις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία «εφόσον οι πολιτικοί αρχηγοί εμπίπτουν στην κατηγορία που προβλέπεται, θα μεταβιβάσει τις μετοχές της εταιρείας».

Γεωργόπουλος Vs Kουμουνδούρου

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων αυξάνει την ένταση που καταγράφεται μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιου Γεωργόπουλου. Μετά τη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα σε Γεωργόπουλο και Κουμουνδούρου για τον τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων του δανεισμού και την επιστροφή τους, ο Γεωργόπουλος σήκωσε εκ νέου το γάντι απέναντι στην κατηγορίες της Κουμουνδούρου – υπενθυμίζεται πως πληροφορίες από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην οικονομικός διευθυντής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεωργόπουλος με επιστολή του στη Ράνια Σβίγκου και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ζητώντας πρώτον να ενημερώσει «αν θα συνεδριάσει η ΠΓ προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσής» του, απευθυνόμενος παράλληλα στα μέλη για να ρωτήσει αν θα κληθεί να τοποθετηθεί για «τα πραγματικά και εξόχως ανησυχητικά γεγονότα σε σχέση με τον δανεισμό και τα οικονομικά του κόμματος», ζητεί, μάλιστα, να πραγματοποιήσει απολογισμό του έργου του στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

«Μπουρλότο» Συρίγου: Δε συμφωνώ με τη δήλωση Μαρινάκη – Ακροδεξιά επιχειρηματολογία του Στ. Κασσελάκη

admin

Τι θα ισχύσει με τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

admin

Γιάννης Οικονόμου: Συμφωνία με την Αίγυπτο για εργάτες γης

admin

Οι επιδραστικοί της Ευρωβουλής

admin

Αρνητικό σήμα από Ιερώνυμο για την τεκνοθεσία από ομοφύλους

admin

Τρία ραντεβού που κρίνουν το γεωπολιτικό παιχνίδι…

admin

Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις εκλογές

admin

Διπλωματικό σπριντ για τη Μέση Ανατολή

admin

Μητσοτάκης στα εγκαίνια σταθμών Μετρό: «Ο Πειραιάς αλλάζει και το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει»

admin