Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα σχεδιάζει η Leonardo Hotels

Εχοντας ήδη επενδύσει 80 εκατ. ευρώ στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean συνεχίζει να βολιδοσκοπεί την εγχώρια αγορά με στόχο την ενίσχυση του επί ελληνικού εδάφους χαρτοφυλακίου της, το οποίο προς το παρόν εμπεριέχει τέσσερα ξενοδοχεία, δύο σε λειτουργία σε Αθήνα και Ρόδο, και δύο υπό ανάπτυξη σε Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο.

«Ελπίζω ότι το NYX Esperia Palace Hotel Athens είναι μόνο η αρχή. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, πιστεύουμε στις προοπτικές και τις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού. Πράγματι, αυτό το διάστημα διερευνώ τις δυνατότητες να επεκτείνω την επιχειρηματική δράση της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και σύντομα ελπίζω ότι θα είμαστε στη θέση να μοιραστούμε ξανά τα σχέδιά μας για περαιτέρω επέκταση στην Ελλάδα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο managing director της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, Roni Aloni, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου πεντάστερου NYX Esperia Palace Hotel Athens, δυναμικότητας 212 δωματίων, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούλιο.

Μάλιστα, όπως είπε ο Roni Aloni, στόχος της εταιρείας, η οποία επενδύει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι η ενίσχυση του αποτυπώματός της στην Αθήνα και ο εμπλουτισμός του προσφερόμενου προϊόντος της. Στην κατεύθυνση αυτή, επεσήμανε ότι μετά το 5άστερο NYX Esperia Palace Hotel Athens, η εταιρεία ενδεχομένως να προκρίνει την ανάπτυξη ενός 4 αστέρων ξενοδοχείου που θα συμπληρώσει το προϊόν της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, θυγατρική του ομίλου Fattal Hotel, έγινε ευρέως γνωστή στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά το 2019, όταν και πλειοδότησε σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο ΕΦΚΑ για τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το ξενοδοχείο Esperia Palace. Και μπορεί οι όροι του διαγωνισμού να προέβλεπαν την επένδυση κατ’ ελάχιστο 9 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του ακινήτου, με στόχο την επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείου, ωστόσο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα 25 εκατ. ευρώ για τη ριζική ανακαίνιση του πρώην Esperia Palace.

«Το Esperia Palace αποτέλεσε μεγάλη επενδυτική πρόκληση αλλά και τιμή για την εταιρεία μας, δεδομένης της τεράστιας ιστορία του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Μετατρέψαμε το ακίνητο σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 5 αστέρων, σεβόμενοι την ιστορική σημασία αφενός του κτιρίου και αφετέρου του ονόματός του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου NYX Esperia Palace Hotel Athens θα συμβάλλει στην ανάδειξη μίας νέας εποχής στον ξενοδοχειακό κλάδο, προσφέροντας στους επισκέπτες του μοναδικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις και καθιερώνοντας μία νέα τάση στη φιλοξενία και στη γαστρονομία. Το NYX Esperia Palace Hotel Athens δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που ήταν παλιά», είπε ο Roni Aloni.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η εταιρεία και οι οποίες καθυστέρησαν την επαναλειτουργία του NYX Esperia Palace Hotel Athens, ο Roni Aloni τόνισε: «Ο κύριος λόγος που καθυστέρησε η επαναλειτουργία του Esperia ήταν η πανδημία του κορωνοϊού. Ολος ο κόσμος σταμάτησε. Ωστόσο, η Ελλάδα θα μπορούσε να στηρίξει τους επενδυτές περισσότερο. Κάποιες από τις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Είμαστε εδώ, τα καταφέραμε οπότε ας μην μιλάμε για το παρελθόν».

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη επιχειρηματική κίνηση του ισραηλινών συμφερόντων ομίλου στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί την ίδια χρονιά η απόκτηση ενός ξενοδοχείου στα Κολύμπια της Ρόδου, το οποίο έπειτα από ένα πρόγραμμα ανακαίνισης λειτουργεί υπό το brand Leonardo. Μάλιστα, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει την περαιτέρω αναβάθμιση του 5άστερου resort Leonardo Kolymbia Resort της Ρόδου -με την προσθήκη περισσότερων δωματίων- με τις εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το τέλος Οκτωβρίου.

Την ίδια χρονιά, η εταιρεία με στόχο την εδραίωση της παρουσίας της στην Ελλάδα, απέκτησε έπειτα από διαγωνισμό ένα ακόμη ακίνητο στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο, υπό το εμπορικό σήμα ΝΥΧ. Το ξενοδοχείο, το δεύτερο με το brand NYX στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 1, θα διαθέτει 135 δωμάτια και, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του σε έναν χρόνο από τώρα, τον Οκτώβριο του 2024.

Το portfolio της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, η οποία «χτίζει» ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων και στην Κύπρο έχοντας επενδύσει ήδη 350 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην περιοχή της Κάντια, στο Ναύπλιο. Η εταιρεία απέκτησε το 2022 έπειτα από δημοπρασία το ξενοδοχείο Kandia Castle, δυναμικότητας 100 δωματίων, και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αναβάθμισης έτσι ώστε το νέο υπερπολυτελές resort να επαναλειτουργήσει με το εμπορικό σήμα Limited Edition by Leonardo την προσεχή σεζόν.

Σήμερα, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean διαθέτει 17 ξενοδοχεία με το εμπορικό σήμα NYX, 3 ξενοδοχεία ΝΥΧ στην Ισπανία, 1 στην Ιταλία, 3 στη Γερμανία, 2 στην Ελλάδα, 2 στην Κύπρο, 3 στο Ισραήλ, 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1 στην Πολωνία και 1 στην Τσεχία. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή κατέχει και διαχειρίζεται 13 ξενοδοχεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων στην Κύπρο η εταιρεία θα διαθέτει περισσότερα από 2.000 δωμάτια και στην Ελλάδα περίπου 1.500. Αυτή τη στιγμή, οι συνολικές επενδύσεις της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean φτάνουν τα 350 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και τα 80 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία Fattal Hotel Group, η οποία ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από τον Νταβίντ Φατάλ, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και αποτιμάται σε περίπου 6 δισ. ευρώ. Συνολικά ο όμιλος διαθέτει πάνω από 270 ξενοδοχεία σε περισσότερους από 117 προορισμούς στο Ισραήλ και στην Ευρώπη.

Related posts

Εθνική Ασφαλιστική: Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με 137 προσλήψεις

admin

Νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η Specisoft

admin

Η ΕΣΕΕ ζητά την εξαίρεση Λιανεμπορίου από τα νέα τεκμήρια φορολόγησης

admin

Χρυσά κέρδη από τα οικόπεδα για τον Αστέρας Βουλιαγμένης

admin

Ξέσπασε πόλεμος για την επένδυση FSRU της Motor Oil

admin

ΕΧΑΕ: Διανέμει μέρισμα €0,15/μετοχή

admin

Τις Αρχές Ενδυνάμωσης Γυναικών του ΟΗΕ υπέγραψε η ΔΙΑΣ

admin

Σωκράτης Κόκκαλης: Αναγνώριση των ικανοτήτων της IDE η πώληση στην ισραηλινή ΙΑΙ

admin

Alert λόγω κόστους για μικρούς και μεγάλους κατασκευαστές

admin