Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα επένδυση 25 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τον ιαπωνικό κολοσσό ΝΤΤ

Να εισέλθει στα ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά έργα μέσα στα επόμενα χρόνια σχεδιάζει ήδη ο ιαπωνικός κολοσσός τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών που από το 2022 έχει δημιουργήσει θυγατρική στην χώρα μας, την ΝΤΤ Data Hellas, εξυπηρετώντας έργα διεθνών οργανισμών για την μητρική εταιρεία.

Η ΝΤΤ που έχει παρουσία σε 50 χώρες και αποτελεί το νούμερο τρία στον κόσμο στην αγορά data centers και νούμερο πέντε σε υπηρεσίες ΙΤ, σχεδιάζει επενδύσεις στην χώρα μας που θα φτάσουν τα 25 εκατ. Ευρώ έως το 2026 ενώ στο στόχαστρό της έχουν μπει και άλλες ελληνικές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, τα Ιωάννινα και η Κρήτη.

Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της NTT Data Hellas Ευάγγελος Κωνσταντίνης η ΝΤΤ άνοιξε γραφείο στη χώρα μας καθώς έχει πολύ ενδιαφέρον και ικανούς μηχανικούς. «Δεν είναι τυχαίο ότι οι εταιρείες έρχονται στην Ελλάδα. Εμείς ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο και κάναμε ήδη καινούργια γραφεία. Απασχολούμε 120 άτομα ενώ τον επόμενο χρόνο σχεδιάζουμε να τα διπλασιάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το 2023 η εταιρεία αναμένεται να έχει κύκλο εργασιών στα 10 εκατ. ευρώ ενώ για το 2024 στόχος είναι να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

«Κεντρική ιδέα είναι να ξεκινήσουμε από την Αθήνα. Κάνουμε ανάλυση σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Κρήτη και Ιωάννινα ώστε να δούμε πιο είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουμε στην Ελλάδα. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα» είπε ο κ. Κωνσταντίνης ο οποίος πρόσθεσε ότι η ελληνική θυγατρική είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού cluster που έχει τζίρο άνω των 3 δισ. ευρώ.

«Από την Ελλάδα εξυπηρετούμε ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και οργανισμούς που είναι στη σφαίρα του δημοσίου. Παράλληλα ξεκινάμε με έργα για κυβερνοασφαλεια» τόνισε τονίζοντας ότι σε επόμενη φάση θα μπουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα της Ελλάδος.

«Σκοπός είναι να επεκταθούμε στην χώρα και αμέσως μετά να διεκδικήσουμε το ελληνικό στοιχείο. Η ιδέα να επεκταθούμε στην Ελλάδα είναι υπαρκτή. Εχει καλούς μηχανικούς. Ευελπιστούμε το 2026 να έχουμε φτάσει τα 400 άτομα προσωπικό, νούμερο που μπορεί βεβαίως να εκτοξευθεί» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα διεκδικήσουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης ο κ. Κωνσταντίνης είπε: «Tο Δημόσιο δεν έχει μόνο Ταμείο Ανάκαμψης. Έχει πολλά άλλα έργα που έρχονται. Θα συνεργαστούμε με άλλους παίκτες. Έχουμε ήδη συνεργασίες με ΟΤΕ, Intrasoft και Unisystem στο εξωτερικό» διευκρίνισε.

Αποκάλυψε ότι η NTT αυτή τη στιγμή υλοποιεί δέκα data centers στην Ευρώπη, υλοποιώντας επένδυση 2,5 δισ. δολαρίων. «Πλέον και η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη μας. Δεν λέμε ότι μπαίνει σε ένα χρόνο αλλά στα μελλοντικά σχέδια είναι η ανάπτυξη data center στην χώρα μας» τόνισε και υπογράμμισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συνεργασία με ΕΚΠΑ ενώ θα ακολουθήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών με απώτερο στόχο να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό κέντρο μέσα στην εταιρεία.

Δήλωσε ότι αισθάνονται δικαιωμένοι από την επιλογή τους να έρθουν στην Ελλάδα και πως η επένδυση στην χώρα μας πάει καλά. «Είμαστε η δεύτερη εταιρεία από Ιαπωνία σε τζίρο. Στόχος μας είναι να γίνουμε η πρώτη. Η ανάγκη της εταιρείας δεν είναι νέα έργα αλλά να βρει κόσμο. Θέλουμε κόσμο για να φτιάξουμε καλή ομάδα που θα γίνει γνωστή. Γιατί οι Έλληνες μηχανικοί είναι γνωστοί στην Ευρώπη. Και μετά ανοίγουμε τα πλάνα μας για έργα» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας είπε ότι έχουν επαφές με την ελληνική κυβέρνηση η οποία βλέπει θετικά την επένδυση και πως διατηρούν επαφές τόσο με το γραφείο του πρωθυπουργού, όσο και με γραφεία υπουργών.

Related posts

Οι επαγγελματίες αναγνωρίζουν τη σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης ευθυνών τους

admin

Πέντε λόγοι που «ανεβάζουν» την πληροφορική

admin

Μπάκος-Καϋμενάκης: Οι κατασκευές πυλώνας ανασυγκρότησης της Ελλάκτωρ

admin

Διαψεύδει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ σενάρια πώλησης της Ακτωρ Παραχωρήσεις

admin

«Καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Νότια Ευρώπη» η Coffee Island

admin

Οι επόμενες κινήσεις Intralot μετά την αύξηση κεφαλαίου

admin

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 50% της Enel Green Power Greece στη Macquarie

admin

Hellenic Cables: Αναλαμβάνει με τη Jan De Nul υποβρύχιες διασυνδέσεις σε αιολικά στη Γερμανία

admin

Eurobank: Γιατί καλπάζει το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

admin