Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλωνάς: Η Εθνική στην ευρωπαϊκή 10άδα της ψηφιακής τεχνολογίας

Στις ουσιαστικές και δομικές αλλαγές που έχουν γίνει στην λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας από το 2019, όπως παρουσιάστηκαν ως στόχοι τότε στο business plan αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλός της Παύλος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας εταιρικής ταυτότητας (rebranding) αλλά και ο πρόεδρος της τράπεζας Γκίκας Χρδούβελης.

«Το rebranding το έχουμε πετύχει στο ακέραιο. Πρώτα έπρεπε να αλλάξουμε εμείς και εννοώ η κουλτούρα της τράπεζας και μετά να το παρουσιάσουμε», τόνισε ο κ. Μυλωνάς. Από το 2018 έως και σήμερα η Εθνική Τράπεζα, όπως ανάφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, μείωσε τα κόκκινα δάνεια από τα 22,5 δισ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ. «Δεν υπήρχε άνθρωπος στην Ελλάδα που πίστευε ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η τράπεζα έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην τεχνολογία. «Η τράπεζα που επενδύει στην τεχνολογία θα επιβιώσει στο αύριο», τόνισε. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ έχει επενδύσει τα τελευταία 4 χρόνια 700 εκατ. ευρώ στον μετασχηματισμό της, εκ των οποίων τα 400 εκατ. ευρώ αφορούν αμιγώς επενδύσεις στην τεχνολογία. «Ψηφιακά είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και στο top 10 σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο CEO.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μυλωνάς στις τεκτονικές αλλαγές που έχουν γίνει στη λειτουργία της τράπεζας και προωθούν την έξωθεν καλή εικόνα. «Δεν είμαστε πλέον σαν το δημόσιο. Παλιά ήθελαν να εργαστούν στην Εθνική Τράπεζα διότι έμοιαζε με το δημόσιο. Σήμερα οι νέοι θέλουν να εργαστούν στην Εθνική γιατί είναι μια σύγχρονη αποτελεσματική τράπεζα. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ήταν ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα», πρόσθεσε.

Εταιρική τραπεζική και retail

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας αναφέρθηκε στην πρόοδο και την αποτελεσματική λειτουργία του corporate και του retail. «Η ομάδα της εταιρικής τραπεζικής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Μας βγάζουν το καπέλο οι πελάτες», ανέφερε. «Είχαμε ζήτημα στον χρόνο λήψης των αποφάσεων, ήμασταν αργοί, τώρα είμαστε ακόμη καλύτεροι και ταχύτεροι», είπε.

Στο retail ανέφερε ότι η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. «Είμαστε σε αυτό το κομμάτι μια άλλη τράπεζα, χωρίς ουρές και χωρίς χαρτούρα», ανέφερε. Το 97% των συναλλαγών γίνεται μέσα από άλλα δίκτυα και όχι από τα καταστήματα.

«Οι επιτυχίες όμως φέρνουν και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις», τόνισε και ανέφερε ότι η Εθνική στο μέτωπο του ESG έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των ρύπων μέχρι το 2030, ενώ στο κομμάτι της επικοινωνίας με τους πελάτες (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) θα είναι εκεί για να τους συμβουλεύει πώς θα χειριστούν τα οικονομικά τους.

Γ. Χαρβούβελης: Ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης η Ελλάδα

«Η Εθνική είναι υγιής, ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης», ανέφερε ο πρόεδρος της Γκίκας Χαρδούβελης προβάλλοντας τις 4 αξίες (σ.σ. τα 4 Α όπως είπε) της τράπεζας: ανθρώπινη, αξιόπιστη, αποτελεσματική και αναπτυξιακή. Η Εθνική σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη οδηγεί τις εξελίξεις, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους και έχει στο επίκεντρο τους πελάτες της. «Η Εθνική Τράπεζα μετασχηματίζεται και παραμένει στην κορυφή», τόνισε και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διοικητική ομάδα.

Related posts

Public Group: Τζίρος άνω των 500 εκατ. στο 12μηνο

admin

Ομιλος Obrela: Τα επόμενα σχέδια Λάτση- Ταμβακάκη μετά την Encode

admin

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης ανώτατος Αντιπρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων στην PMI

admin

ΦΑΓΕ: Oι ανατιμήσεις, το ρεκόρ κερδών και οι κίνδυνοι

admin

Alpha Trust: Στις 3/11 η ΓΣ για διάσπαση κλάδου και διάθεση δωρεάν μετοχών σε ΔΣ & προσωπικό

admin

Το ΜediaΜarkt.gr ανάμεσα στα κορυφαία e-Shops της δεκαετίας

admin

Αλμα 59,5% στα κέρδη προ φόρων της Epsilon Net το πρώτο τρίμηνο

admin

Η Fairfax γίνεται δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Mytilineos

admin

Cosmote: Νέος online διαγωνισμόs για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

admin