Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μουζάκης: «Στο τραπέζι» η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού

Την πρόθεσή της νέας διοίκησης να αντιμετωπίσει τα εκκρεμή ζητήματα του παρελθόντος, αλλά και το στόχο προκειμένου η κλωστοβιομηχανία Μουζάκης να επιστρέψει σε κερδοφόρο πορεία από το 2024 και να μην εξαρτάται από την είσπραξη ενοικίων, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Βασιλάκος, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ο Ευάγγελος Βασιλάκος ανέφερε ότι κατά το παρελθόν υπήρχε κακή νοοτροπία στην εταιρεία, επισημαίνοντας πως η αγορά άλλαξε χωρίς να αλλάξει η Μoυζάκης. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, τόνισε ότι η εισηγμένη σε καμιά περίπτωση δεν θα κινδυνεύσει, καθώς και ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να αυξηθεί σε βάθος χρόνου η πραγματική αξία της εταιρείας, προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της.

Ειδικότερα τώρα σε ότι αφορά τα θέματα της χθεσινής γενικής συνέλευσης:

  • Στο ζήτημα της έγκρισης των πράξεων του διοικητικού συμβουλίου για τη χρήση 2022 εξαιρέθηκαν αυτές του πρώην CEO της εισηγμένης Εμμανουήλ Παυλάκη, εναντίον του οποίου υποστηρίχτηκε ότι έχει ασκηθεί αγωγή.
  • Η διοίκηση ζήτησε εξουσιοδότηση από τους μετόχους προκειμένου να εξετάσει όλες τις δυνατές λύσεις και να χειριστεί το θέμα των εγγυήσεων που είχε δώσει η εισηγμένη κατά το παρελθόν για δάνεια της βιομηχανίας εσωρούχων Ήλιος, σημειώνοντας ότι η σχετική πρόβλεψη που σχηματίστηκε στις λογιστικές καταστάσεις της προηγούμενης χρήσης θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια. Το υπόλοιπο αυτού του δανείου έχει διαμορφωθεί γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ. Υπάρχει επίσης και ένα ακόμη δάνειο ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στο οποίο είναι «ανοιχτή» η εισηγμένη.

Στην πράξη, η εγγύηση της Μoυζάκης είχε δοθεί πριν από πολλά χρόνια όταν η Ήλιος ήταν θυγατρική της κατά 50%. Στη συνέχεια, το ποσοστό αυτό μπορεί μεν να μεταβιβάστηκε στην εταιρεία «Πεταλούδα» (συμφερόντων των κληρονόμων του Ελευθερίου Μουζάκη και μεγάλος πελάτης της εισηγμένης), ωστόσο οι εγγυήσεις που είχαν δοθεί από την εισηγμένη παραμένουν σε ισχύ έως σήμερα.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, η πλευρά του μετόχου Έρικ Μουζάκη πρότεινε την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου ύψους έως πέντε εκατ. ευρώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με ετήσιο επιτόκιο «δωδεκάμηνο ΕΓΕΔ μείον 10%», τιμή διάθεσης 0,70 ευρώ ανά ομολογία και σχέση ανταλλαγής δέκα ομόλογα για εννέα νέες μετοχές. Την συγκεκριμένη πρόταση ήταν διατεθειμένη να υιοθετήσει η διοίκηση, υπό την προϋπόθεση ότι στη χθεσινή γενική συνέλευση θα υπήρχε η εκ του νόμου απαιτούμενη απαρτία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της πρότασης της Έρικ Μουζάκη είχε ψηφιστεί στα πλαίσια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του φετινού Ιανουαρίου, χωρίς όμως να προχωρήσει στην πράξη λόγω απουσίας ενδιαφερόμενου επενδυτή.

Η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων κύλησε ομαλά, με την πλευρά της Ελευθερίας Μουζάκη (συζύγου του αείμνηστου ιδρυτή της εταιρείας) να μην δίνει το παρόν και τον πρόεδρο της εισηγμένης Jean-Paul Gagnum-Μουζάκη να μην λαμβάνει το λόγο.

Related posts

Συνεργασία ΗΡΑΚΛΗΣ-DCARBON για την κατασκευή αειφόρου κτιρίου

admin

Τέσσερα specializations από τη Microsoft για λύσεις cloud έλαβε η Cosmote

admin

Είκοσι έξι ελληνικές εταιρείες στην «Βig 5 Construct Saudi 2024»

admin

Obrela Corporation: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με την Encode

admin

Διεθνείς διακρίσεις απέσπασε η Τράπεζα Πειραιώς

admin

Χρηματοδοτεί αγορά ακινήτου από πλειστηριασμό η «Prosperty»

admin

Τα στοιχήματα για τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ελλάδα

admin

Πως το ελληνικό ροδάκινο έφτασε στα νησιά Barbados

admin

Εκτίναξη επιδόσεων για τη Mevaco

admin