Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκαν οι αλλαγές

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ εγκρίθηκαν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που εισήγαγε ο Γιώργος Φλωρίδης έχοντας απέναντί του το σύνολο της αντιπολίτευσης και τον δικηγορικό κόσμο. Το νομοσχέδιο αποτέλεσε πεδίο σφοδρής πολιτικής αναμέτρησης. «Μόνος εναντίον όλων», ο υπουργός Δικαιοσύνης σήκωσε το γάντι που του πέταξαν τα κόμματα καταλογίζοντάς του «ποινικό λαϊκισμό» και «θυματοκεντρική» προσέγγιση με ένα «νομοσχέδιο-αντιστάθμισμα στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο», όπως ειπώθηκε.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στο υψηλότερο επίπεδο διά του Νίκου Ανδρουλάκη κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας πίσω από την οριζόντια αύξηση των ποινών, ενώ η εισηγήτρια του κόμματος Μιλένα Αποστολάκη έκανε λόγο για «αντιμεταρρύθμιση» και «αναχρονιστικό νομοσχέδιο». Παρά ταύτα το ΠΑΣΟΚ ψήφισε επιμέρους άρθρα, όπως και άλλα κόμματα, παρότι επί της αρχής δεν στήριξαν το νομοθέτημα. Οπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, δημιουργεί πολλά εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης «που θα οδηγήσει σε αύξηση κρατουμένων χωρίς καμία πρόνοια για σωφρονιστικά καταστήματα».

«Αυτό το νομοσχέδιο επιχειρεί επιτέλους να εκπέμψει το μήνυμα προς όλους όσοι παρανομούν ότι από εδώ και πέρα ο κίνδυνος να πάνε φυλακή είναι σοβαρός και ότι θα εκτίσουν την ποινή τους» απάντησε στις επικρίσεις ο Φλωρίδης.

Related posts

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

admin

Μενδώνη: Η υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα έχει ωριμάσει

admin

Τι προβλέπει η «τροπολογία Καιρίδη» για την ανάκληση της άδειας εργασίας

admin

Επενδύοντας σε νέα σοσιαλιστική ατζέντα

admin

«Οικονομικός μετασχηματισμός εκ βάθρων»

admin

Αφορολόγητο όριο: Πόσο αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά

admin

Υπονόμευση

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

«Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»: Μοιάζει με πλωτό ξενοδοχείο και «έκανε τον Έλληνα να τρέμει»

admin