Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Λαγκάρντ για comeback του Τραμπ: Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Η καλύτερη άμυνα ενάντια σε μία δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ είναι η επίθεση, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. 

Η κα Λαγκάρντ βρισκόταν σε πάνελ, το οποίο κλείνει τις διεργασίες του Φόρουμ.

Η πρόεδρος τη ΕΚΤ υπογράμμισε ότι υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου, το οποίο απομακρύνεται σιγά σιγά από την ανισορροπία μεταξύ αγαθών και υπηρεσιών που παρατηρήθηκε το 2021 και το 2022 και προχωρά προς την εξομάλυνση.

«Τον Οκτώβριο, είχαμε εμπορικούς αριθμούς που, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, ήταν αυξημένοι», είπε η Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι «ο τρόπος διεξαγωγής των εμπορικών συναλλαγών αλλάζει επίσης».

Η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας επεσήμανε ότι οι παγκόσμιες οικονομίες πέρασαν σε μια φάση ομαλοποίησης το 2023, αλλά τώρα κινούνται προς μια περίοδο αυτού που αποκαλεί «μη κανονικότητα».

Η Λαγκάρντ είπε ότι πέρυσι μπορούσε να παρατηρηθεί θετική πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο, με πτώση των ρυθμών τόσο στον ονομαστικό όσο και στον δομικό πληθωρισμό.

H πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι η κατανάλωση εξακολουθεί να αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ότι αυτός ο ούριος άνεμος εξασθενεί. Με τις αγορές εργασίας λιγότερο σφιχτές και τις πλεονάζουσε αποταμιεύσεις να πέφτουν, «η κατανάλωση δεν είναι τόσο ισχυρή όσο παλιά», είπε η Λαγκάρντ, σύμφωνα με το FX Street.

Related posts

JPMorgan: Ακόμη 8 χρόνια αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη

admin

S&P Ratings: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα πέντε ελληνικών και δυο κυπριακών τραπεζών

admin

Επεσαν τα κέρδη της Morgan Stanley το 2ο τρίμηνο

admin

Alpha Bank: Ο μοχλός της ιδιωτικής κατανάλωσης στο ΑΕΠ και οι προκλήσεις

admin

Τσεκούρι σε 1.500 θέσεις εργασίας από τη Morgan Stanley

admin

Τι αναμένουν οι επενδυτές από τις αποφάσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη

admin

Υψηλό 10ετίας χτύπησαν τα κέρδη της Commerzbank το 2022

admin

ΤτΕ: Αυξάνεται η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά

admin

Νέο χτύπημα στις αμερικανικές τράπεζες από την S&P

admin