Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης – Φάμελλος: Συνάντηση στη Βουλή

Αλλεπάλληλες συναντήσεις έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με στελέχη προκειμένου να στελεχωθούν οι νέες θέσεις στην ηγεσία του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο ίδιος έχει ξεκινήσει από χθες μπαράζ συσκέψεων ενώ ανακοίνωσε ήδη τις πρώτες αποφάσεις του. Σήμερα, Τρίτη, στις 11 το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα πρώτα τρία ονόματα που θα στελεχώσουν το επιτελείο του νέου προέδρου. Συγκεκριμένα, η Δώρα Αυγέρη ορίστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη θέση του Στέργιου Καλπάκη), ο Γιώργος Τσίπρας ως διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου) και ο Μανώλης Καπνισάκης ως διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου.

Η προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη Δώρα Αυγέρη ήταν από τα πρώτα στελέχη του κόμματος που εκδήλωσε την προτίμηση στην υποψηφιότητα Κασσελάκη. «Άνοιξε το παράθυρο και μπήκε φως», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στις 30 Αυγούστου για τον μελλοντικό πρόεδρο του κόμματος.

Τσίπρας και Καπνισάκης

Ο Γιώργος Τσίπρας επίσης αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη. Έχει διατελέσει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ, στην προηγούμενη τετραετία, αξιοποιήθηκε ως αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του κ. Κασσελάκη ο Γιώργος Τσίπρας βγήκε μπροστά στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις με τις τοποθετήσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Ο Μανώλης Καπνισάκης υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη, ενώ, είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τον γνωρίζει από όταν ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν 14 ετών και ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα. Ακόμη, ο κ. Καπνισάκης είχε δώσει τις νομικές μάχες υπέρ της οικογένειας του κ. Κασσελάκη ενάντια στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Πέραν των τριών ατόμων που ανακοινώθηκαν, άμεσα θα γνωστοποιηθούν και οι υπόλοιπες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησε χθες με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Χάρη Μαμουλάκη, που μαζί με τον Νικόλα Φαραντούρη, αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στον κόμμα.

Παράλληλα, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν μέλη της άτυπης task force του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παύλος Πολάκης, Πέτρος Παππάς, Αθηνά Λινού, Χαρά Καφαντάρη, Ραλλία Χρηστίδου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Τάνια Ελευθεριάδου, Θάνος Μωραΐτης, Ελένη Αυλωνίτου, Γιάννης Μπουρνούς, Γιώργος Καραμέρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ράνια Θρασκιά και Βασίλης Κόκκαλης πιθανολογείται ότι θα αναλάβουν ρόλους την επόμενη μέρα.

Related posts

ΚΟ της ΝΔ: Τον Σταύρο Καλαφάτη πρότεινε ο Μητσοτάκης για γραμματέα της

admin

Κοροναϊός: Χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα – Πού θα χρειάζεται πιστοποιητικό και μάσκα – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα

admin

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η πολιτική ευθύνη ανήκει σε όσους ασκούν την εξουσία»

admin

Διπλωματικός αγώνας δρόμου με 3 στάσεις – Η βαλίτσα Γεραπετρίτη

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το «οικονομικό επιτελείο του Τσίπρα» στους 11 – Η πρώτη «αναμέτρηση» στον προϋπολογισμό

admin

Επιστολική ψήφος κι από την Παπούα Νέα Γουινέα

admin

Ελληνοτουρκικά: «Οι ηγέτες της νότιας Ευρώπης θα καταδικάσουν τις τουρκικές απειλές»

admin

Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης

admin

Τι ψάχνει ο Μητσοτάκης στο Πεκίνο

admin