Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανονικότητα

Στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, ο Νίκος Παππάς παρουσίασε το σχέδιο του κόμματος για την ανασύνταξη της Θεσσαλίας. Ως τομεάρχης Οικονομικών είπε πολλά γι΄ αυτό, αλλά μπορούν να συνοψιστούν και στη φράση του «να εγγυηθούμε το εισόδημα των πολιτών μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα». Ξέχασε, ωστόσο, να εξηγήσει πώς την ορίζει η σημερινή δική του Αριστερά. Γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία μάς έχει μάθει ότι φαντάζεται την κανονικότητα σαν ασκήσεις ταξικής μεροληψίας εναντίον των μεσαίων.

Πανεπιστήμιο

«Είναι τουλάχιστον αντιφατικό να δηλώνεις ότι στηρίζεις το δημόσιο πανεπιστήμιο και την ίδια στιγμή να ανοίγεις την πόρτα στη διάλυσή του». Ετσι σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης την ατάκα με την οποία ο Ανδρουλάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ. Αν πάντως έχει αμφιβολίες η Κεντροαριστερά για το τι πρέπει να κάνει στη σχετική ψηφοφορία, η αριστερή έμμεση προτροπή δείχνει καθαρά ποια στάση δεν θα αρέσει στους κεντρώους ψηφοφόρους.

ΠΑΣΟΚ

Συνάντησε λοιπόν ο Πρωθυπουργός τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο στη HORECA και αναφώνησε ενώπιον των παρισταμένων «να σας πει ο Οδυσσέας πόσο καλά πάει η οικονομία», για να απαντήσει ο πράσινος βουλευτής Αρκαδίας «εγώ, πρόεδρε, μόνο για το ΠΑΣΟΚ μπορώ να μιλήσω!». Η αλήθεια είναι πως οποιοσδήποτε ακούει όσα διαρρέονται για τους καβγάδες στις συνεδριάσεις της ΚΟ του κόμματος τώρα τελευταία, θα προτιμούσε να μάθει περισσότερα για την ωραία ατμόσφαιρα εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Επίδομα

Θα μπορούσε να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα το Πάσχα; Η ον κάμερα απάντηση του καθ΄ ύλην αρμόδιου Κωστή Χατζηδάκη αφήνει κάποιο περιθώριο. «Εάν», ανέφερε, «έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία». Κανείς δεν αμφισβητεί τη διάθεση της κυβέρνησης να μοιράσει χρήμα, πάντως. Αλλωστε έχει και κάλπη μπροστά της.

Related posts

Μητσοτάκης στον «Αγιο Σάββα»: Πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης το νέο ΕΣΥ

admin

Στις 4 Μαρτίου ανακοινώνει το κόμμα του ο Λοβέρδος

admin

Απορρίπτει τη θεσμοθέτηση της γυναικοκτονίας

admin

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Εγώ δεν κρατάω μούτρα αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα, λέει ο Καλαματιανός

admin

Πρόβλημα

admin

«Θα τσακίσουμε όποιον πατήσει στην καταστροφή και αυξήσει τις τιμές», λέει ο Μητσοτάκης

admin

Οικονόμου σε Ερντογάν – Τσελίκ: Τίποτα δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά δικαιώματα

admin

Πιερρακάκης και Λιβάνιος στα γυρίσματα του «Έτερος Εγώ»

admin