Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλείται σε ακρόαση από την Αρχη Παιγνίων η Betshop, πρόστιμο €500.000

Σε ακρόαση αναμένεται να καλέσει σύντομα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων την εταιρεία Betshop (B2B GAMING SERVICES MALTA) στην οποία κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 30/10/2023 επιβλήθηκε πρόστιμο 500. 000 ευρώ για έλλειψη φορολογικής ενημερότητας.

Η εταιρεία δεν διέθετε φορολογική ενημερότητα επειδή βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα φορολογικής αντιδικίας με το Δημόσιο για φορολογικό έλεγχο που ανατρέχει στο έτος 2016. Αν και ο διαδικτυακός πάροχος κλήθηκε να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2023, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

Σημειώνεται ότι η μη ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας παρέχει τη διακριτική ευχέρεια στην ΕΕΕΠ ακόμη και να άρει την άδεια του Παρόχου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΕΠ πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην σύσταση επιτροπής Ακρόασης η οποία θα εξετάσει κάθε υπόθεση που αφορά διαδικτυακό πάροχο. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση συγκροτείται τριμελής Επιτροπή Ακροάσεων της Ε.Ε.Ε.Π. που απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

  • Δημήτριος Ντζανάτος του Σπυρίδωνος, Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π., ως Πρόεδρος της Επιτροπής,
  • Χριστίνα Λάππα του Αθανασίου, Μέλος της Ε.Ε.Ε.Π., ως μέλος της Επιτροπής, και
  • Άγγελος Πουλέας του Σπυρίδωνος, Μέλος της Ε.Ε.Ε.Π., ως μέλος της Επιτροπής.

Η Επιτροπή είναι αρμόδια για την έρευνα και την εξέταση θεμάτων και τη διενέργεια ακροάσεων των ενδιαφερόμενων κάθε φορά μερών, σε περιπτώσεις βεβαίωσης παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν στα παίγνια που διοργανώνονται και διεξάγονται από τους Κατόχους Άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και από τα πρόσωπα που διοργάνωναν και διεξήγαγαν αντίστοιχα παίγνια.

Η Επιτροπή Ακροάσεων εξετάζει την υπόθεση και τάσσει προθεσμία υποβολής γραπτού υπομνήματος. Στη συνέχεια δύναται να καλεί τον Ελεγχόμενο σε προφορική ακρόαση. Τα έγγραφα υπομνήματα, καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της τυχόν προφορικής ακρόασης, υποβάλλονται στην ολομέλεια της Ε.Ε.Ε.Π. προς λήψη σχετικής απόφασης επί της επιβολής ή μη των προβλεπομένων διοικητικών μέτρων και κυρώσεων. Προς διευκόλυνση της απόφασης της Ε.Ε.Ε.Π., η Επιτροπή Ακροάσεων διατυπώνει και υποβάλλει εγγράφως στην ολομέλεια της Ε.Ε.Ε.Π., σύνοψη με τα κύρια συμπεράσματα που προέκυψαν από την ακρόαση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. δύναται να εισαγάγει, κατά την κρίση του, υποθέσεις ακρόασης Ελεγχόμενων προσώπων απευθείας στην Ολομέλεια.

Στην περίπτωση που μέχρι να οριστεί ακρόαση η εταιρεία Betshop δεν υποβάλλει φορολογική ενημερότητα, κάτι που επιβάλλει ο νόμος, τότε η Αρχή μπορεί και να προχωρήσει ακόμα και σε ανάκληση της άδειας.

«Απαιτείται να τηρηθούν όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προβλέψεις του νόμου που ρυθμίζουν τα θέματα επιβολής διοικητικών μέτρων και κυρώσεων. Βασικοί άξονες της αντιμετώπισης και κρίσης επί των ελεγχόμενων υποθέσεων είναι η εκτίμηση της ουσιαστικής βαρύτητας και των επιπτώσεων κάθε παράβασης ο επαναλαμβανόμενος ή μη χαρακτήρας τους για τυχόν ελαφρυντικές οι επιβαρυντικές περιστάσεις που συντρέχουν για τον ελεγχόμενο και η εφαρμογή των αρχών της επιείκειας και της ίσης μεταχείρισης των διοικούμενων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Κεντρική πεποίθηση της διοίκησης της ΕΕΕΠ, πεποίθηση η οποία τελεί σε πλήρη αρμονία με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, είναι πως η καταστολή δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2023 η Επιτροπή προχώρησε σε επτά αποφάσεις για διοικητικές κυρώσεις από τις οποίες οι έξι αφορούσαν τα επίγεια καζίνο και μόνο μία τα διαδικτυακά.

Related posts

Τα ηχηρά λουκέτα του 2023 και το φάντασμα της αποβιομηχάνισης

admin

Με τζίρο άνω των 50 εκατ. ο όμιλος SABO το 2021

admin

Κέρδη 4,7 εκατ. για Alpha Trust Ανδρομέδα στο εννεάμηνο

admin

Νέα υπηρεσία «Protergia Sun Save»

admin

ABBank: Εκτινάχθηκαν στα 7,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη του 1ου τριμήνου

admin

Χρυσός χορηγός στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist η Εθνική Ασφαλιστική

admin

Wolt: Κομβική η ευελιξία για εννιά στους 10 συνεργάτες-διανομείς

admin

Dimand: Η Πολυξένη Καζόλη νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Εκλεισε η συμφωνία Mytilineos-ΔΕΗ για την Αλουμίνιο

admin