Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί στρατιώτες ανακάλυψαν σήραγγα στη Γάζα που κράταγαν παλαιότερα ομήρους

Στο τέλος μιας σήραγγας στην Λωρίδα της Γάζας παγιδευμένης με εκρηκτικά, οι ισραηλινοί στρατιώτες ανακάλυψαν στενά κελιά όπου, σύμφωνα με τον στρατό, η Χαμάς κρατούσε περίπου 20 ομήρους.

Βρήκαν έναν χώρο κράτησης, πέντε στενά δωμάτια πίσω από μεταλλικά κάγκελα, τουαλέτες, στρώματα, ακόμη και ζωγραφιές ενός παιδιού-ομήρου που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας του Νοεμβρίου, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντιστράτηγος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Κανένας όμηρος δεν βρισκόταν εκεί όταν ανακαλύφθηκε.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον υπόγειο λαβύρινθο και δήλωσε ότι έστειλε δημοσιογράφους για να καταγράψουν τη σήραγγα πριν καταστραφεί.

Η είσοδος της σήραγγας, είπε ο Χαγκάρι, βρισκόταν στο σπίτι ενός μέλους της Χαμάς στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας, όπου το Ισραήλ έχει επικεντρώσει τις τελευταίες εβδομάδες τον αγώνα του εναντίον της Χαμάς.

“Οι στρατιώτες εισήλθαν στη σήραγγα όπου συνάντησαν τρομοκράτες, που ενεπλάκησαν σε μάχη η οποία έληξε με την εξόντωση των τρομοκρατών”, δήλωσε ο Χαγκάρι.

Η σήραγγα ήταν εξοπλισμένη με πόρτες ανατίναξης και εκρηκτικά, είπε.

“Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουμε, περίπου 20 όμηροι κρατούνταν σε αυτό το τούνελ σε διαφορετικές χρονικές στιγμές υπό σκληρές συνθήκες χωρίς φως ημέρας, σε πυκνό αέρα με λίγο οξυγόνο και τρομερή υγρασία που δυσκολεύει την αναπνοή”, είπε.

Ορισμένοι από τους ομήρους που κρατούνταν εκεί απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκεχειρίας που έγινε με τη μεσολάβηση του Κατάρ. Άλλοι είναι μεταξύ των πάνω από 130 που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ και εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα.

Related posts

Αυστραλία-Κίνα: Ξαναρχίζουν οι διμερείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου χωρίς τη συμμετοχή υπουργών, μετά από τη διακοπή τους το 2020

admin

Φρ. Μπελέρης: Κανονικά η συγκέντρωση στη Χειμάρρα παρά τα εμπόδια των αλβανικών αρχών

admin

Βραζιλία: “Βολές” Λούλα κατά Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα

admin

Κίνα: Τουλάχιστον 127 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην επαρχία Γκανσού

admin

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024

admin

Ο βαρύς, αλλά ανεπιβεβαίωτος απολογισμός δύο ετών πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας

admin

Οι πιλότοι της United Airlines κατέληξαν σε “ιστορική” συμφωνία με μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις

admin

Η Χαμάς θα παραμείνει στη Γάζα και δεν θα δεχτεί “κυβέρνηση του Βισύ”, δήλωσε ο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης στον Λίβανο

admin

Ταϊβάν: Νέες διασώσεις εγκλωβισμένων μετά τον ισχυρό σεισμό – Στους 12 οι νεκροί

admin