Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η Lavipharm «χτύπησε» το καμπανάκι της έναρξης στο Χ.Α.

Η Lavipharm «χτύπησε» το καμπανάκι της έναρξης στο Χ.Α.

Ένα χρόνο μετά από την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Lavipharm, η διοίκηση της μοναδικής ελληνικής φαρμακευτικής εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κήρυξε σήμερα (6/12) την έναρξη της συνεδρίασης.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, χτύπησε το παραδοσιακό «καμπανάκι» για την έναρξη της συνεδρίασης, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της ομάδας διοίκησης και στελεχών της εταιρείας, καθώς και συνεργατών που συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Για ένα δύσκολο στοίχημα που κέρδισε η Lavipharm έκανε λόγο κατά τον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος: «Η επιτυχία του εγχειρήματος αποτύπωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Lavipharm και δημιούργησε νέες βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ένα χρόνο μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η κεφαλαιοποίηση της Lavipharm ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ και η τιμή της μετοχής της έχει ενισχυθεί κατά περίπου 100%. Με την ίδια χαρά που υποδεχόμαστε κάθε νέα εταιρεία στο Χρηματιστήριο, το ίδιο θερμά χαιρετίζουμε και κάθε επιτυχημένη προσπάθεια ανάταξης και ανάπτυξης μίας εισηγμένης εταιρείας όπως αυτή της Lavipharm. H επίμονη και ουσιαστική προσπάθεια κάθε επιχείρησης για την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού αξίζει και θα έχει πάντα την υποστήριξή μας».

Ο κ. Λαβίδας μίλησε στην εκδήλωση για το success story της Lavipharm και δήλωσε χαρακτηριστικά «πριν από ένα χρόνο μοιραστήκαμε με την επενδυτική κοινότητα, με διαφάνεια κι ευθύτητα, τις προκλήσεις μας, καθώς και το πενταετές μας πλάνο, το οποίο είχε σχεδιαστεί με βάση μια απαιτητική ΑΜΚ. Ένα χρόνο μετά, έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τους στόχους του συγκεκριμένου πλάνου. Η μετοχή μας διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά, έχει ενταχθεί στο δείκτη ESG και στο δείκτη Micro Cap του οίκου FTSE Russell. Η πορεία μας είναι αποτέλεσμα ξεκάθαρης στρατηγικής, συνεπούς υλοποίησης, άριστου ανθρώπινου δυναμικού, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας για να φτάσουμε στην κορυφή. Η Lavipharm διανύει μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της ιστορίας της. Συνεχίζουμε ακλόνητοι και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η δύναμη της ομάδας είναι απεριόριστη. Η καρδιά της Lavipharm σήμερα χτυπά και πάλι πολύ δυνατά», ολοκλήρωσε σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού ο κ. Λαβίδας.

Η Lavipharm είναι από τις παλαιότερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, καθώς ιδρύθηκε πριν από 112 χρόνια και εισήλθε στο Χρηματιστήριο το 1995. Η διαδερμική τεχνολογία αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Lavipharm, καθώς διαθέτει ένα από τα ελάχιστα εργοστάσια στον κόσμο που έχουν δυνατότητα ανάπτυξης και παραγωγής διαδερμικών συστημάτων, τα οποία εξάγει σε πολλές χώρες εδώ και δεκαετίες.

Η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τη Διοίκηση, στελέχη αλλά και συνεργάτες της εταιρείας Lavipharm, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lavipharm Τηλέμαχος Λαβίδας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Για ένα δύσκολο στοίχημα που κέρδισε η Lavipharm έκανε λόγο κατά τον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος: «Η επιτυχία του εγχειρήματος αποτύπωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Lavipharm και δημιούργησε νέες βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ένα χρόνο μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η κεφαλαιοποίηση της Lavipharm ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ και η τιμή της μετοχής της έχει ενισχυθεί κατά περίπου 100%. Με την ίδια χαρά που υποδεχόμαστε κάθε νέα εταιρεία στο Χρηματιστήριο, το ίδιο θερμά χαιρετίζουμε και κάθε επιτυχημένη προσπάθεια ανάταξης και ανάπτυξης μίας εισηγμένης εταιρείας  όπως αυτή της Lavipharm. H επίμονη και ουσιαστική προσπάθεια κάθε επιχείρησης για την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού αξίζει και θα έχει πάντα την υποστήριξή μας»

Από την πλευρά του, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Lavipharm υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Πριν από ένα χρόνο μοιραστήκαμε με την επενδυτική κοινότητα, με διαφάνεια κι ευθύτητα, τις προκλήσεις μας, καθώς και  το πενταετές μας πλάνο, το οποίο είχε σχεδιαστεί με βάση μια απαιτητική ΑΜΚ.  Ένα χρόνο μετά, έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τους στόχους του συγκεκριμένου πλάνου. Η μετοχή της Lavipharm διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά, έχει ενταχθεί στο δείκτη ATHEX ESG και στο δείκτη Micro Cap του οίκου FTSE Russell. Η πορεία της είναι αποτέλεσμα ξεκάθαρης στρατηγικής, συνεπούς υλοποίησης, άριστου ανθρώπινου δυναμικού, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας για να φτάσουμε στην κορυφή».

#Lavipharm_AE #ΑΥΞΗΣΗ_ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ_ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ #Χρηματιστήριο_Αθηνών #Τηλέμαχος_Λαβίδας #ΓΙΑΝΝΟΣ_ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Related posts

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οριστικό λουκέτο στην Prelium ΑΕΠΕΥ

admin

ΟΠΑΠ: ΓΣ στις 27/4 για επιστροφή κεφαλαίου €163,5 εκατ.

admin

Optima: Σύσταση «buy» και τιμή-στόχος €1,83 για την Alpha Bank

admin

Λάμψα: Προχωρημένες οι συζητήσεις για το 33,91% της Regency

admin

INTRALOT: Καθαρά κέρδη €9εκατ. με 15% αύξηση EBITDA στο εννεάμηνο

admin

Entersoft: Μηδένισε τη συμμετοχή του το fund Barca Capital Partners

admin

ΟΤΕ: Σε αγορές μετοχών προχώρησε ο Μ. Τσαμάζ

admin

Τα χαρακτηριστικά των νέων κλαδικών δεικτών FTSE/XA

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το ενημερωτικό του ΔΑΑ-Τα επόμενα βήματα

admin