Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η British American Tobacco ολοκλήρωσε την αποχώρησή της από τις αγορές Ρωσίας και Λευκορωσίας

H British American Tobacco οριστικοποίησε την έξοδό της από τη Ρωσία περίπου 18 μήνες αφότου δεσμεύτηκε να το πράξει στον απόηχο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η πολυεθνική του χώρου των καπνικών προϊόντων ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη ότι συμφώνησε “να πουλήσει τις ρωσικές και λευκορωσικές δραστηριότητές της σε συμμόρφωση με τους τοπικούς και διεθνείς νόμους”.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός μήνα, ανέφερε η εταιρεία.

“Με την ολοκλήρωση, η BAT δεν θα έχει πλέον παρουσία στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία και δεν θα λαμβάνει κανένα οικονομικό όφελος από συνεχιζόμενες πωλήσεις σε αυτές τις αγορές”, πρόσθεσε.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, χιλιάδες εταιρείες όπως η Apple, η McDonald’s και η Coca-Cola έχουν αποχωρήσει από τη Ρωσία. Ωστόσο, άλλοι παγκόσμιοι γίγαντες καπνού εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Japan Tobacco International και Philip Morris International.

Η BAT, με έδρα το Λονδίνο, είναι βασικός παράγοντας στην παγκόσμια αγορά καπνού, με επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περισσότερες από εκατό χώρες και κορυφαίες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Camel και Newport.

Έλεγχε σχεδόν το 25% της αγοράς καπνού της Ρωσίας, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο αγοραστής είναι μια κοινοπραξία με επικεφαλής μέλη της ομάδας διοίκησης της BAT Ρωσίας, η οποία θα κατέχει εξ ολοκλήρου τις δραστηριότητες που κατείχε η εταιρεία σε Ρωσία και Λευκορωσία, ανέφερε η BAT.

Η BAT δήλωσε ότι η απασχόληση των εργαζομένων στη Ρωσία θα παραμείνει συγκρίσιμη με τους υπάρχοντες όρους για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Related posts

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τις ναυτιλιακές ότι η Ερυθρά Θάλασσα είναι ασφαλής από τις επιθέσεις των Χούθι

admin

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 375 εκατ. δολαρίων

admin

Ο ΠΦΣ στηρίζει τις προσπάθειες του Μ. Χρυσοχοΐδη να βρεθεί λύση στο φαινόμενο των ελλείψεων φαρμάκων

admin

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Γιούροβα επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της “περιοδείας για τη δημοκρατία”

admin

Τανζανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας σύγκρουσης επιβατικού βαν με βυτιοφόρο

admin

Βαθυσκάφος Titan: Συντρίμμια εντόπισε μη επανδρωμένο σκάφος στην περιοχή των ερευνών

admin

Waller (Fed): Πιθανή η “παράλειψη” μιας αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά δεν τελειώσαμε

admin

Παναμάς: Ο αντιπρόεδρος θα διεκδικήσει την προεδρία το 2024

admin

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ καλεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη με τον πληθωρισμό υπό έλεγχο

admin