Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AXIA Ventures Financial Advisor της Macquarie για την εξαγορά του 50% της Enel Green Power Hellas

Η Macquarie Asset Management (“MAM”), εκ μέρους των συνεπενδυτών και των διαχειριζόμενων κεφαλαίων, εξαγόρασε το 50% των μετοχών της Enel Green Power Hellas από την Enel Group («Enel») για συνολικό τίμημα ιδίων κεφαλαίων περίπου 250 εκατ. ευρώ. Η AXIA Ventures Group («AXIA») ενήργησε ως Financial Advisor της Macquarie Asset Management στη συναλλαγή, σημειώνει σχετική ανακοίνωση.

Η Enel Green Power Hellas είναι κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, με χαρτοφυλάκιο 566 MW χερσαίων έργων αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας σε λειτουργία ή κατασκευή στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά της.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 59 ενεργά έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 482 MW που τροφοδοτούνται από αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια και έξι υπό κατασκευή ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 84 MW. Το λειτουργικό της χαρτοφυλάκιο είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Η Enel Green Power Hellas έχει επίσης δημιουργήσει ένα στρατηγικό πλάνο νέων υπό ανάπτυξη έργων σε αιολική, ηλιακή ενέργεια όπως επίσης και σε καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης και υβριδικών συστημάτων. Αυτή η υποδομή θα είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνεχιζόμενη ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας, καθώς η χώρα επιδιώκει να απομακρυνθεί από την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια.

Η κοινοπραξία φέρνει μαζί δύο πλευρές με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εξειδικευμένη ομάδα Green Investments της MAΜ θα υποστηρίξει περαιτέρω τις φιλοδοξίες της νέας εταιρείας μέσω της παγκόσμιας τεχνογνωσίας και των επενδυτικών της δυνατοτήτων. Η Enel Green Power Hellas διαθέτει μια αναπτυσσόμενη εξειδικευμένη ομάδα με μακροχρόνια εμπειρία στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τεχνογνωσία στον κλάδο και δυνατότητες για να προωθεί έργα με ταχείς ρυθμούς από την ανάπτυξη στην κατασκευή και τη λειτουργία.

Ενεργώντας ως Financial Advisor, η AXIA υποστήριξε συμβουλευτικά την Macquarie Asset Management αναφορικά με τις διαδικασίες συγχώνευσης, εξαγοράς (M&A advisory) και τη διαχείριση χρέους (Debt advisory), σε όλα τα στάδια προσφοράς της ανταγωνιστικής διαδικασίας και των επακόλουθων διμερών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Χάρης Σιτζόγλου, Managing Director & Head of Credit της AXIA δήλωσε: «Είναι τιμή μας που υποστηρίξαμε την Macquarie Asset Management σε αυτή τη σύνθετη συναλλαγή ορόσημο, σηματοδοτώντας τη μέχρι σήμερα μεγαλύτερη εξαγορά στον ελληνικό χώρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από έναν διεθνή επενδυτή. Καθώς η Ελλάδα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση, οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (FDI) είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που τίθενται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε έναν παγκόσμιο παίκτη όπως ο Macquarie να κάνει τη χώρα μας πρωταρχικό στόχο. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη MAM, τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και ευχόμαστε σε αυτούς και στην Enel καθώς και στη διοικητική ομάδα ό,τι καλύτερο στο δρόμο που ακολουθεί.»

Related posts

Νέους πτυχιούχους ΙΤ αναζητά η Steelmet του ομίλου Viohalco

admin

Λιγότερα και ισχυρότερα φαρμακεία φέρνει ο νόμος για τις συνενώσεις

admin

Quest: Αύξησε τζίρο και λειτουργικά κέρδη στο εννεάμηνο

admin

Ενισχύεται ο κύκλος εργασιών της «Ευρωσύμβουλοι»

admin

Cosmote: Ποιοι κερδίζουν Σαββατοκύριακα με δωρεάν απεριόριστα data

admin

Doppler: Άνοδος πωλήσεων στο α’ εξάμηνο

admin

Επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ προωθεί η Τιτάν

admin

Φθηνότερα smartphones με ανακύκλωση συσκευής από τη Wind

admin

«Κληρώνει» σήμερα για τη Μαλαματίνα

admin