Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία που αποτελεί πόλο έλξης για τους εργαζομένους

Sponsored Content

«Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μετράει μια επιχείρηση είναι η ικανοποίηση των πελατών, η ικανοποίηση των εργαζομένων και οι ταμειακές ροές. Οι τελευταίες αποτελούν τον σφυγμό της επιχείρησης, ενώ όταν οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι αυξάνεται το μερίδιο αγοράς της. Με ικανοποιημένους εργαζόμενους, ωστόσο, βελτιώνεται η παραγωγικότητα, η ποιότητα, η περηφάνια και η δημιουργικότητα». Τα λόγια του τέως προέδρου της General Electric, Jack Welch, είναι ενδεικτικά της σπουδαιότητας που έχει -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει- για μία εταιρεία το ανθρώπινο δυναμικό. Είναι η «καρδιά» της, το σημαντικότερο κεφάλαιό της και βεβαίως, το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. 

Για τη DEMO, οι εργαζόμενοι αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την επιτυχία της. Η άμεση συνεισφορά και οι προσπάθειές τους, άλλωστε, την έχουν καταστήσει μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.     

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η DEMO επιλέγει να επενδύει συστηματικά στους ανθρώπους της, αλλά και στους νέους επιστήμονες της χώρας, στηρίζοντάς τους έμπρακτα, τόσο στα αρχικά βήματα, όσο και στη μετέπειτα πορεία τους. Δεν συγκαταλέγεται, άλλωστε, τυχαία στο Top10 των πιο ελκυστικών εργοδοτών στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, μέσω του επενδυτικού της πλάνου, ύψους 356 εκατ. ευρώ, οι νέοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα άρτιο περιβάλλον, δημιουργώντας περίπου 800 έμμεσες θέσεις εργασίας τον χρόνο και 3.700 κατά τη λειτουργία, αλλά και 900 άμεσες σε βάθος 10ετίας (από 100 στις εγκαταστάσεις σε Κρυονέρι, Θεσσαλονίκη και Άγιο Στέφανο και 600 στην Τρίπολη).

12f0c5a4dfdd6b3b90f49c55a936a290

Παράλληλα, μέσω ειδικών προγραμμάτων η φαρμακοβιομηχανία δίνει κίνητρα σε ταλαντούχους φοιτητές να εργαστούν σε αυτήν και κατ’ επέκταση να παραμείνουν στην Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία διοργανώνει φέτος για 6η συνεχόμενη φορά το «Start Your Journey», ένα πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης που μέχρι στιγμής έχει στηρίξει περισσότερους από 1.800 νέους επιστήμονες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, με το 61% των ασκούμενων να συνεχίζουν την εργασία τους στη DEMO, μετά το πέρας της πρακτικής τους άσκησης, καλύπτοντας οργανική θέση.

Στο νέο κύκλο του Start Your Journey που θα διαρκέσει όλον το Σεπτέμβριο και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023 έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι Τελειόφοιτοι ή Πτυχιούχοι Πανεπιστημίων στις ειδικότητες Χημείας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών/Μηχανικών Αυτοματισμού που ενδιαφέρονται να εξελιχθούν στον κλάδο του φαρμάκου, διεκδικώντας:


– Τρεις υποτροφίες με χρηματική ενίσχυση ποσού έως 2.000 ευρώ ανά ειδικότητα σε υποψήφιους που έχουν προγραμματίσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές για την εξειδίκευσή τους σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και..


– Τρεις θέσεις Πρακτικής Άσκησης ανά ειδικότητα (έμμισθη πρακτική), δίνοντας την ευκαιρία στους νέους επιστήμονες να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να εξελιχθούν επιστημονικά και επαγγελματικά σε μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της Ελλάδας και της Ευρώπης, μέσα από ένα πλάνο ανάπτυξης που θα επικεντρώνεται στην επαγγελματική τους εκπαίδευση και την ενεργή τους συμμετοχή στα projects και τις παραγωγικές μονάδες της DEMO.


Οι νέοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε υπερσύγχρονα εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου, Έρευνας & Ανάπτυξης, αλλά και στις διευθύνσεις Διασφάλισης Ποιότητας, Regulatory Affairs, Τεχνικής Υποστήριξης, Technology & Digital Transformation, Εταιρικής Διακυβέρνησης/Ανάπτυξης Εφαρμογών.

Βρείτε τη δήλωση έκφρασης ενδιαφέροντος για το Start Your Journey εδώ και κάντε άμεσα την αίτησή σας για να ξεκινήσετε ένα συναρπαστικό ταξίδι επαγγελματικής εξέλιξης

H DEMO αναπτύσσεται δυναμικά, αυξάνοντας, παράλληλα και τις θέσεις εργασίας της κάθε χρόνο. Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζόμενους σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με το προσωπικό της έχει αυξηθεί πάνω από 40% την τελευταία πενταετία. Το 58% των εργαζομένων της δε, έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο ( 8,5%) από τον φαρμακευτικό κλάδο και τον μ.ο. στην Ελλάδα ( 20,5%), ενώ το 21% έχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο. Στο κομμάτι της Έρευνας & Ανάπτυξης, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 90 επιστήμονες, αριθμός που διαρκώς αυξάνεται μέσα από τις σχετικές επενδύσεις. Με την αναπτυξιακή της πορεία συνεισφέρει στη μείωση της ανεργίας, στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας και στη μείωση της φυγής επιστημόνων (brain-drain), ένα φαινόμενο που γιγαντώθηκε την περίοδο της οικονομικής κρίσης και εξακολουθεί, αν και με μικρότερη ένταση, να ταλανίζει τη χώρα.   

Related posts

Βουλή – Σκρέκας: Αν μπει διατίμηση, την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει λάδι στην Ελλάδα

admin

Ισχυρή ζήτηση για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου

admin

ΕΝΦΙΑ 2020: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά – Τα 26 νησιά στα οποία καταργείται

admin

Επανέρχεται η ρύθμιση για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στην αγορά

admin

Unilever: Η ανακοίνωση της εταιρείας για το πρόστιμο από το υπουργείο Ανάπτυξης – Θα το αμφισβητήσει

admin

H Google θα αναπτύξει τρία Data Centers στην Αττική

admin

Αδήλωτα τετραγωνικά: Διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν στο μεσοδιάστημα της ρύθμισης

admin

Η Ελλάδα ανεβαίνει 9 θέσεις στον «δείκτη δημοκρατίας» του Economist

admin

Έγινε η κλήρωση για τη φορολοταρία, δείτε αν κερδίσατε

admin