Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ασημακοπούλου «φορτώνει» τη διαρροή στον Θεοδωρόπουλο

Δεν πιστεύω να ξεχάσατε την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών στην Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Διότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες και οι ενέργειες των θιγόμενων που συνεχίζουν ανά δεκάδες να καταθέτουν αγωγές εναντίον της ευρωβουλευτού και του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και προσφυγές στις Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ελλάδας, της ΕΕ και των χωρών διαμονής τους. Απόδημοι είχαν στείλει και επιστολές με τις όποιες ζητούσαν εξηγήσεις από την Ασημακοπούλου για τη χρήση των e-mail τους. Ελαβαν, λοιπόν, χθες με μέιλ την απάντησή της, στην οποία τα ρίχνει όλα στον Νίκο Θεοδωρόπουλο, τον τέως γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της ΝΔ.

Η Ασημακοπούλου αναφέρει ότι η λίστα με τίτλο «Αρχείο Αποδήμων 2023» περιήλθε στα χέρια της στα τέλη του Ιανουαρίου του 2024, σε ψηφιακή μορφή από τον Θεοδωρόπουλο, με στοιχεία αποδήμων που είχαν συλλεχθεί από τις βουλευτικές εκλογές του 2023 και περιείχαν αριθμούς εκλογέων, ονόματα, πατρώνυμα, μητρώνυμα, e-mail και φυσικές διευθύνσεις. Ενα σωρό προσωπικά δεδομένα δηλαδή που μάζεψε και έστειλε με δική του πρωτοβουλία, λέει, ο τέως γραμματέας…

Xωρίς «συγγνώμη»

Οι θιγόμενοι πάντως, δεν ικανοποιήθηκαν. Ισα ίσα. Υποστηρίζουν ότι νομικά δεν δόθηκαν απαντήσεις που της ζητήθηκαν και τα επιχειρήματά της ήταν ανεπαρκή, ενώ στην απάντησή της, ενώ γράφει ότι «λυπάται» δεν περιέχει πουθενά τη λέξη «συγγνώμη». Την υπόθεση, από την πλευρά της Ασημακοπούλου, έχει αναλάβει πλέον συνήγορος ο καθηγητής Λεωνίδας Κανέλλος, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Τριπλή έρευνα

Την ίδια στιγμή τρέχουν παράλληλες έρευνες από τρεις μεριές. Από το υπουργείο Εσωτερικών (τουλάχιστον έτσι έχει εξαγγελθεί γιατί δεν έχουμε μάθει κάτι πιο συγκεκριμένο), από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η τελευταία, στην επίσκεψή της στο υπουργείο, είχε πραγματοποιήσει διοικητικό έλεγχο σε υπαλλήλους αλλά θα ακολουθήσει και τεχνικός έλεγχος σε υπολογιστές, σκληρούς δίσκους κ.λπ.

Βαριά εγγύηση

Καταβάλλοντας τη βαριά εγγύηση των 700.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος χθες ένας ακόμη από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της σύμβασης 717, μετά την απολογία του ενώπιον της ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και με τη σύμφωνη γνώμη της ευρωπαίας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου. Πρόκειται για ένα ακόμη στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ, τον τρίτο κατά σειρά που καταβάλλει υψηλότατη εγγύηση, αφού και οι δύο πρώτοι είχαν καταβάλει 600.000 και 500.000 ευρώ για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όπως είδαμε και στο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η μη ολοκλήρωση της σύμβασης συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών, επιχείρημα στο οποίο έχει αντιδράσει η κυβέρνηση (πρόκειται για το πόρισμα όπου αναφέρονταν και κατηγορίες εναντίον του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη).

Διαγραφή

Υπάρχουν δηλώσεις που πραγματικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι μπορεί να είχε στο μυαλό του αυτός που τις έκανε. Στην περίπτωση του Μιχάλη Ταμήλου μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ. Ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής διεγράφη από τη ΝΔ μετά την καταπληκτική δήλωση «1.977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντίλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν… Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του». Περιττό να αναφέρω τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Ο Δένδιας στο Λονδίνο

Το πρώτο του τετ-α-τετ με τον «σκιώδη υπουργό» Αμυνας των Εργατικών, Τζον Χίλι, είχε χθες στο Λονδίνο ο Νίκος Δένδιας. Οπως μου μεταφέρει ο ανταποκριτής μας, Γιάννης Ανδριτσόπουλος, η συνάντηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σε λίγους μήνες (μετά τις εκλογές στη Βρετανία), ο Χίλι αναμένεται να «προβιβαστεί» σε ομόλογο του Δένδια και το υψηλόβαθμο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος ζήτησε να ενημερωθεί για την επαναπροσέγγιση της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Εξέφρασε δε την πρόθεσή του η μελλοντική κυβέρνηση των Εργατικών να συνεργαστεί στενότερα με την Αθήνα και στον τομέα της Αμυνας και ανέπτυξε το «όραμα» των Εργατικών να υπογράψουν συμφωνία Αμυνας και Ασφάλειας με την ΕΕ, στο πλαίσιο της επιθυμίας τους για στενότερη προσέγγιση με το ευρω-μπλοκ.

Ο Δένδιας παρέστη χθες και στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Γιάννης Τσαούσης, για την 25η Μαρτίου. Το «παρών» έδωσε και ο «σκιώδης» υφυπουργός Εξωτερικών, Στίβεν Ντάουτι, ουδείς όμως υπουργός της κυβέρνησης Σούνακ.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί σήμερα κιόλας ο Αγοραστός

admin

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε» – Σφοδρά πυρά κατά της Δικαιοσύνης από τον Κασσελάκη

admin

Αντιδράσεις για την απόφαση Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Όλο το παρασκήνιο

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο βάθος ραντεβού

admin

Το ασυμβίβαστο, η υποχρεωτικότητα και η επιστολική ψήφος

admin

Χείρα φιλίας στην Αθήνα και χέρι στο Αιγαίο τείνει ο Ακάρ

admin

Νέα Navtex για τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης και Πελοποννήσου – Επεκτείνεται το επιχειρησιακό πεδίο

admin

ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό: Ομολογία Μητσοτάκη στελεχιακής ένδειας και αποτυχίας της δήθεν επιτελικής κυβέρνησης

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Η απιστία είναι διαφθορά κ. Καραμανλή, που έχετε το θράσος να το παίζετε και θύμα

admin