Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Είχαμε ενημερώσει “γραπτά” τη Ρωσία για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:39

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την Πέμπτη ως “ανοησίες” τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι η Ουκρανία εμπλέκεται στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City, σημειώνοντας ότι είναι σαφές ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι “αποκλειστικά υπεύθυνο”.

Σε ενημέρωσή του προς εκπροσώπους του Τύπου, ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκδώσει “γραπτή προειδοποίηση” για πιθανή εξτρεμιστική επίθεση στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Όπως συμπλήρωσε, ήταν μια από τις πολλές που είχαν εκ των προτέρων παρασχεθεί στη Μόσχα.

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαβίβασαν στη Ρωσία μόνο μέρος των πληροφοριών που διέθεταν για την απειλή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, επειδή φοβόντουσαν να αποκαλύψουν τις πηγές τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση. “Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να τους διαβιβάσουν κάποιες πληροφορίες για το σχέδιο (των τρομοκρατών) πέραν των αναγκαίων, επειδή φοβόντουσαν, ότι οι ρωσικές αρχές μπορούν να μάθουν τις πηγές ή τις μεθόδους κατασκοπείας” γράφει η εφημερίδα The New York Times.

Οι πηγές της εφημερίδας υπέθεσαν ότι στη Ρωσία, λαμβάνοντας στις αρχές Μαρτίου πληροφορίες για τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στις επόμενες 48 ώρες, μπορούσαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε χρονικά περιθώρια και όταν στο χρονικό αυτό διάστημα δεν έγινε επίθεση, τότε εξέλαβαν την προειδοποίηση με δυσπιστία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό. Παράλληλα είπε να αντιμετωπίζονται τα δημοσιεύματα των New York Times “με μεγάλη προσοχή”.

Related posts

Ουκρανικό ΥΠΕΞ: Ρωσικά drones έπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας – Διαψεύδει το Βουκουρέστι

admin

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η Κίνα θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας

admin

Bloomberg: Συναλλαγές σε μετοχές εισηγμένων στις ΗΠΑ θα λανσάρει το ανταλλακτήριο Kraken

admin

Πλημμύρες στη Σομαλία: Τουλάχιστον 31 νεκροί, 500.000 εκτοπισμένοι

admin

Eurovision: Αντιδράσεις για την απόρριψη του αιτήματος Ζελένσκι να απευθύνει μήνυμα στον τελικό του Σαββάτου

admin

Γερμανία: Ο Σολτς είναι αισιόδοξος ότι η κρίση του προϋπολογισμού μπορεί να ξεπεραστεί

admin

Τουρκία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου βουλευτή Τζαν Αταλάι

admin

Kazimir (ΕΚΤ): Επιστημονική φαντασία η μείωση επιτοκίων το α’ τρίμηνο

admin

Ebury: Τι “βλέπει” για τις συνεδριάσεις BoE και κεντρικής τράπεζας Ελβετίας

admin