Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Εντυπωσιακές Επιδόσεις το Α’ εξάμηνο του 2023 σε Αύξηση Κερδοφορίας Παραγωγής

Τα κέρδη προ φόρων της Εταιρείας για το Α’ εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS), αυξήθηκαν κατά 62,45%

και ανήλθαν σε 2,31 εκ. ευρώ έναντι 1,42 εκ. ευρώ των αντίστοιχων κερδών προ φόρων του Α’ εξαμήνου του 2022.


proedros

Σημαντική συμμετοχή στην κερδοφορία της Εταιρείας έχει συνεισφέρει και η

αύξηση 199,57% των εσόδων από επενδύσεις

τα οποία ανήλθαν για το Α’ εξάμηνο του 2023 σε 698 χιλιάδες ευρώ έναντι 233 χιλ. ευρώ του Α’ εξαμήνου του 2022, μέσα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο με υψηλή μεταβλητότητα των διεθνών αγορών και του ευρύτερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Προβλέπουμε ότι τα κέρδη προ φόρων του 2023 θα κυμανθούν στα 6 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκ. ευρώ το 2022 ενώ αντίστοιχα η απόδοση των κερδών επί των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας αναμένουμε το 2023 να υπερβεί το 30%.
Στην κερδοφορία της Εταιρείας συνέβαλε σημαντικά η σωστή διαδικασία ανάληψης των κινδύνων που εφαρμόζει διαχρονικά η Ευρώπη Ασφαλιστική στο σύνολο των ασφαλιστικών εργασιών που δραστηριοποιείται ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Νικόλαου Μακρόπουλου η οποία είναι πρωταρχικά η ποιοτική και όχι η ποσοτική παραγωγή.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το Α’ εξάμηνο του 2023 ανήλθε στα € 8,53 εκ. αυξημένη κατά 20,40% σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή ασφαλίστρων της περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η σύνθεση παραγωγής για το Α’ εξάμηνο του 2023 έχει ως κάτωθι:

89,72% Λοιποί Κλάδοι (Περιουσίας, Μεταφορών, Εξειδικευμένων Κινδύνων και Εγγυήσεων)

10,18% Κλάδος Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου
Μοναδικό κριτήριο για την ανάπτυξη της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αποτελεί η διατήρηση της φερεγγυότητας και αξιοπιστίας της και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διαμορφώθηκαν την 30/6/2023 σε 220,25% και 342,05% αντίστοιχα, διατηρώντας από τα υψηλότερα ποσοστά της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και CEO Ν. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥΟ Πρόεδρος και CEO της Ευρώπη Ασφαλιστική, μιας αμιγώς ελληνικής ασφαλιστικής Εταιρείας, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος δήλωσε για τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου του 2023:

«Με τις επιλογές και επιδόσεις που αποτυπώνονται στους οικονομικούς δείκτες της Εταιρείας, το καλό service προς τους Πελάτες και τους Συνεργάτες μας και την άμεση ανταπόκρισή μας στην πληρωμή των ζημιών επιβεβαιώνεται ότι η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι μία φερέγγυα Ελληνική ασφαλιστική Εταιρεία που αναπτύσσεται σύγχρονα και αποτελεσματικά σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της δημιουργώντας σημαντικά εχέγγυα για την περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξή της.


Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους τους πελάτες, τους συνεργάτες και το προσωπικό της Εταιρείας για την διαχρονική τους υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους στην Εταιρεία» .

Related posts

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

admin

Δόσεις δανείων: Τελικές αποφάσεις «παγώματος» επιτοκίων

admin

Ρωσία – ΔΝΤ: Η οικονομία «αντέχει» παρά τις κυρώσεις – Ανάπτυξη 0,7% προβλέπει φέτος

admin

Επίδομα καυσίμου: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα η πλατφόρμα Fuel Pass – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

admin

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Διπλή ενίσχυση τα Χριστούγεννα για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά

admin

ΥΠΑΑΤ: Πρόστιμα 130.000 ευρώ σε 12 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους σε γαλακτοκομικά και προϊόντα ΠΟΠ

admin

Χωρίς ενοίκιο τον Μάρτιο λιανεμπόριο και εστίαση – Όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Σταϊκούρας

admin

Η Οδύσσεια στη Θεσσαλονίκη: «Επένδυση στο αύριο»

admin

Υπουργείο Οικονομίας: «Λουκέτο» μέχρι 1 μήνα σε επιχειρήσεις και δημοσιοποίηση στοιχείων για ποτά «μπόμπες»

admin