Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει φέτος

Αλλαγές εισάγει η κυβέρνηση στο επίδομα θέρμανσης

σε σχέση με ότι ίσχυσε πέρυσι. Συγκεκριμένα, για κάθε τέκνο το επίδομα αυξάνεται από 3.000 σε 5.000 ευρώ, ενώ θα δικαιούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο τζίρο έως 80.000 ευρώ.

Το εισοδηματικό όριο παραμένει το ίδιο για τον άγαμο (16.000 ευρώ) και τον έγγαμο (24.000 ευρώ), αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. 

Για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 χορηγείται επίδομα θέρμανσης στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες.

Επίσης, δεν θα υπάρξει επιδότηση στην αντλία και το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο, αλλά θα αφορά μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Το κόστος υπολογίζεται σε 237 εκατ. ευρώ (έναντι 280 εκατ. ευρώ που ανήλθε πέρυσι, εκ των οποίων 189 εκατ. για το 2023 και 48 εκατ. για το 2024).

Η βάση υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης παραμένει στα 350 ευρώ για όλους τους δικαιούχους, δηλαδή και για όσους πέρυσι έπαψαν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή ηλεκτρισμό για τη θέρμανσή τους και στράφηκαν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης (υγραέριο κ.λπ., πλην φυσικού αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος). Σύμφωνα με το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος, το οποίο ισχύει ήδη από την χειμερινή περίοδο 2020-2021, το ποσό της βάσης υπολογισμού θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης, ονομαζόμενο «συντελεστή βαθμοημέρας».

Το πετρέλαιο θέρμανσηςΤο πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους.

Με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί γύρω στο 1,5 ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Στις 18:00 το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν: Χαμηλές προσδοκίες, παρά τη μεταστροφή Ερντογάν

Τον Δεκέμβριο η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100 – 200€ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά

Σκρέκας: Ειδικά ταμπελάκια για προϊόντα με μειωμένες τιμές στα σούπερ μάρκετ – Application για καταγγελίες αισχροκέρδειας

Related posts

Ανησυχία για «σπιράλ» πληθωρισμού μέσα στο 2022

admin

Παπαθανάσης: Επιδίωξή μας είναι να ανοίξουν όλα τα φυσικά καταστήματα

admin

Χρέη Δημοσίου: Πληγή για τη ρευστότητα στην αγορά τα κρατικά «φέσια» €2,3 δισ. προς τους ιδιώτες

admin

ΑΑΔΕ: Μόνο με ψηφιακά ραντεβού οι επισκέψεις στα Ελεγκτικά Κέντρα

admin

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Εκπνέει η προθεσμία – Μέχρι πότε η υποβολή

admin

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις ανέργων της δυτικής Μακεδονίας για τρίμηνη απασχόληση στο Ηράκλειο Κρήτης

admin

Συντάξεις Μαρτίου 2022: Ξεκινούν σήμερα οι πιστώσεις

admin

Ο Ερντογάν καρατόμησε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας μετά την νέα κατρακύλα για τη λίρα

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ συζητά το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας

admin