Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επένδυση €2 εκατ. για το πρώτο Grand Μασούτης στην Αττική

Την αναπτυξιακή της πορεία συνεχίζει η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ έχοντας ως κεντρικό άξονα της στρατηγικής της την επέκταση του δικτύου καταστημάτων είτε οργανικά είτε μέσω εξαγορών. Σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό το πρώτο Grand Μασούτης στην Αττική.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση που ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ολοκληρώνει προγραμματισμένο επενδυτικό πλάνο ύψους 25 εκατ. ευρώ για το 2023 που δαπανήθηκε σε άνοιγμα νέων καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του σούπερ μάρκετ Μασούτης 1.000 τ.μ. στη Λαμία, καθώς επίσης και ανακαινίσεις υφιστάμενων καταστημάτων του δικτύου.

Το νέο κατάστημα στη Γλυφάδα (Λεωφόρο Βουλιαγμένης 79) με περισσότερα από 2.000 τ.μ., ανήκει στην κατηγορία «Grand» της Διαμαντής Μασούτης, στην οποία υπάγονται μεγάλα καταστήματα που προσφέρουν ευρεία γκάμα προϊόντων σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Το νέο κατάστημα αποτελεί ακόμη μια προσθήκη στο δίκτυο Grand Μασούτης που απαριθμεί ήδη 14 καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το Grand Masoutis στη Γλυφάδα διαθέτει 8 ταμεία και 200 θέσεις πάρκινγκ, ενώ απασχολεί 83 άτομα προσωπικό. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, στα οποία οι καταναλωτές θα βρουν τμήμα με προϊόντα μαναβικής, τμήμα κρεοπωλείου με ποικιλία κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων, τμήμα κοπής αλλαντικών και τυροκομικών με γεύσεις delicatessen και πολλές προτάσεις, ιχθυοπωλείο με ολόφρεσκα ψάρια κάθε ημέρα, ζαχαροπλαστείο, τμήμα έτοιμου φαγητού και sushi, κάβα με μεγάλη ποικιλία κρασιών και ποτών, τμήμα παντοπωλείου, απορρυπαντικών, χαρτικών, εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών οικιακής χρήσης, ειδών ταξιδιού και ανθοπωλείο.

Η Διαμαντής Μασούτης, έχοντας στόχο την υγιή οργανική ανάπτυξη, την αύξηση των μεριδίων της και τη δυναμικότερη παρουσία της στην κεντρική και νησιωτική Ελλάδα ολοκληρώνει τη φετινή χρονιά με τζίρο του μητρικού δικτύου (μόνο των σούπερ μάρκετ σήματος «Μασούτης») πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ο ρυθμός ανάπτυξης του τζίρου του δικτύου Μασούτης αγγίζει το 18%, επίπεδο διπλάσιο του μέσου ρυθμού της αγοράς του κλάδου και εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω από τη συμβολή των νέων καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2022 ανήλθε σε 940 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 6,5% έναντι του 2021, ενώ η κερδοφορία της (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκε στα 8,5 εκατ. ευρώ. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση, το 2023 θα ολοκληρωθεί κερδοφόρα για την εταιρεία με το σχετικό περιθώριο γύρω στο 1%, υψηλότερα του 2022 αλλά υπό την πίεση των περιορισμών που ασκούν τα αυξημένα κόστη (ενέργειας, πρώτων υλών κ.ά). Εξάλλου, πιέσεις στο περιθώριο κέρδους υπάρχουν και εξαιτίας της απορρόφησης μεγάλου μέρους των ανατιμήσεων των προμηθευτών.

Η Διαμαντής Μασούτης ξεκίνησε την πορεία της το 1976 από τη Θεσσαλονίκη και το 2023 συμπλήρωσε 47 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά. Είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση και διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον οικογενειακό της χαρακτήρα. Η εταιρεία κατέχει θέση market leader στη Βόρεια Ελλάδα και παράλληλα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες του κλάδου πανελλαδικά. Διατηρεί δίκτυο 389 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 349 στη λιανική, 14 Grand Μασούτης, 1 πράσινο κατάστημα, 24 καταστήματα Cash & Carry και 1 dark store. Σε επίπεδο υποδομών logistics, διατηρεί συνολικές εγκαταστάσεις επιφάνειας 62.000 τ.μ. με κυριότερη εξ αυτών το logistics center στο Καβαλάρι της Θεσσαλονίκης.

–ΜΠΕ

Related posts

Attica Bank: Νέα σειρά χρηματοδοτικών λύσεων για μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

admin

Πρωτοστατεί σε θέματα ESG η Alpha Bank

admin

Βελτίωση επιδόσεων για Interlife στο α’ εξάμηνο

admin

Εξαγορά της ΠΕΡΜΕ Hellas από την Polygreen

admin

Στα 52,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA της Vivartia το 2022

admin

Εθνική: Στις 28 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση

admin

Αττική Οδός: Γιατί μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση της πανδημίας

admin

Μεγάλο πλοίο μεταφοράς containers υποδέχθηκε το λιμάνι του Πειραιά

admin

Στο συνέδριο Green Deal Greece 2023 συμμετείχε η EY Ελλάδος

admin