Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (και) στην Κλουκίνας-Λάππας

Αιφνιδιαστικό έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού δέχθηκε η εισηγμένη Κλουκίνας- Λάππας για το σκέλος των δραστηριοτήτων της που αφορά το λιανεμπόριο βρεφικών και παιδικών ειδών στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής. 

Η έρευνα ασφαλώς δεν περιορίζεται μόνον στο δίκτυο της εταιρείας με το διακριτικό σήμα MotherCare αλλά και σε ομοειδής  επιχειρήσεις,  ενώ η ίδια η ΕΠΑΝ επισημαίνει πως η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Σημειώνεται ωστόσο πως η βασική δραστηριότητα της εισηγμένης, η οποία βρίσκεται σε φάση ανασχηματισμού και απόσχισης δραστηριοτήτων σε ακίνητα και -,  προέρχεται από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου βρεφικών και παιδικών ειδών. Η διοίκηση της εταιρείας στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου 2023, επιβεβαιώνει την αιφνιδιαστική έρευνα σημειώνοντας ωστόσο πως δεν έχει περαιτέρω ενημέρωση. 

Οι επιδόσεις της εταιρείας στον τομέα του λιανεμπορίου βρεφικών-παιδικών ειδών κατά το α’ εξάμηνο της χρήσης διαμορφώθηκαν στα 11,5 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 8,9 % περίπου (στα 11,5 εκατ. ευρώ).Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 1,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 952 χιλ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2022. Στο α’ εξάμηνο του 2023 συνέχισε δε τη μείωση της έκθεσης της στο λιανικό εμπόριο, κλείνοντας ζημιογόνα καταστήματα σε  Ρόδο, Λάρισα, το ELC Χαλανδρίου και τα καταστημάτων σε Σερβία και Αλβανία. Σημειώνεται ότι το ποσοστιαίο μεικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με το α’ εξάμηνο του 2022, στο 43,45%.

Η λιανική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχιστεί με τον όμιλο Ιντρακόμ να κατέχει το 60% και την οικογένεια Λάππα το 40% της εν λόγω δραστηριότητας.

Το real estate

Τα  έσοδα από τη μίσθωση ακινήτων στο α’ εξάμηνο ανήλθαν σε 654.648 ευρώ, έναντι 619.644 ευρώ το α’ εξάμηνο του 2022. Οι κύριες πηγές εσόδων προέρχονται από το κατάστημα στην οδό Ερμού 44, μισθωμένο στην Adidas, και το κατάστημα στην οδό Ερμού 47, μισθωμένο στην Inditex (Zara). 

Σημειώνεται ότι εφόσον βρίσκεται σε διαδικασία ο μετασχηματισμός της εταιρείας με την απόσχιση του κλάδου ακινήτων της και εισφοράς τους στην Intracom Properties, τα εισοδήματα του τομέα, ενδεχομένως  να ενισχυθούν στο μέλλον. 

Related posts

Συνεργασία Cepal-Resolute στη διαχείριση ακινήτων

admin

Επένδυση 70 εκατ. από Fourlis-ΙΚΕΑ για κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο

admin

Πρώτη στον Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών η Allianz Ελλάδος

admin

Μαργώνης (Παπαστράτος): Η Ελλάδα γνώρισε πραγματική ακμή όταν άνθισε η βιομηχανία της

admin

ΕΣΗΕΑ: Καταστρατηγεί κάθε έννοια διαφάνειας η ΕΡΤ

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίνει την εξαγορά της «Ελιν Βερντ» από τη Μotor Oil

admin

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών έναντι €2,25 εκατ.

admin

Ποιοί κερδίζουν δωρεάν απεριόριστα data από τη Wind

admin

Generali: Αλμα 61% στα καθαρά κέρδη το 1ο εξάμηνο

admin