Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαργώνης (Παπαστράτος): Η Ελλάδα γνώρισε πραγματική ακμή όταν άνθισε η βιομηχανία της

Για τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να παίξει η βιομηχανία στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος Γιώργος Μαργώνης, από το Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι άμεσα συνυφασμένη με την πρόοδο της βιομηχανίας και υπογραμμίζοντας τη σημασία του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

«Εγχώρια βιομηχανία σημαίνει εγχώρια παραγωγή, ποιοτικές θέσεις εργασίας και αυτάρκεια. Σημαίνει εξωστρέφεια, εξαγωγές, διαφήμιση της χώρας μέσα από τα προϊόντα της και γεωπολιτική ισχύ. Και κυρίως, ανάπτυξη της κοινωνίας. Στη σύγχρονη ιστορία της, η Ελλάδα γνώρισε πραγματική ακμή τις περιόδους που άνθισε η βιομηχανία της», επισήμανε.

Ο κ. Μαργώνης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Παπαστράτος ως υπόδειγμα άμεσης ξένης επένδυσης στη χώρα. «Εμείς πιστέψαμε στη δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας και το αποδεικνύουμε συνεχώς με πράξεις. Έχουμε επενδύσει 700 εκατ. ευρώ για το μεγάλο μας work-in-progress: τον ριζικό μετασχηματισμό μας. Αξιοποιούμε σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία για να πολλαπλασιάσουμε την παραγωγικότητά μας.

Υλοποιούμε παράλληλα τη μεγαλύτερη πράσινη επένδυση στην ιστορία μας, ύψους 10 εκατ. ευρώ, με στόχο να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου μας κατά 30% ως το 2025».

«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε υπόδειγμα άμεσης ξένης επένδυσης. Μια επιχείρηση που παράγει από την Ελλάδα, για την Ελλάδα και όλον τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Μαργώνης. Ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες ανοιχτού διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες.

Related posts

Deal-μαμούθ $3,1 δισ. για αγορά 11 LNG από την Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

admin

Εσπασαν τα κοντέρ τα κέρδη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

admin

Λάμψα: Στις 21/8 η ΓΣ για μειοψηφική συμμετοχή στην Regency Hellenic Investments

admin

Big Deal στην Υγεία: Το Ερρίκος Ντυνάν απορροφά τη Euromedica

admin

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό πορτοφόλι από την Cognity

admin

ΕΛΙΝΟΙΛ: Διπλασιάστηκαν τα EBITDA το 2022

admin

Στον… πάγο η εξυγίανση των προβληματικών καζίνο

admin

Επεκτείνουν τη συνεργασία τους ως το 2028 EMA AE και Continental

admin

Επιτροπή Παιγνίων: Κινήσεις για εναρμόνιση συστημάτων και διαδικασιών

admin