Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ:Η μετανάστευση είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση

Η μετανάστευση είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση, επισημαίνουν οι ηγέτες των “27” κρατών μελών της ΕΕ στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι προκειμένου να προβλεφθεί επαρκής χρηματοδότηση για τη στήριξη των κρατών μελών στη διαχείριση επειγουσών προκλήσεων και τις ανάγκες που έχουν σχέση με τη μετανάστευση και τη διαχείριση συνόρων στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής καθώς και σε αυτούς που επλήγησαν από τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και για την εφαρμογή του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο μόλις εγκριθεί, συμπεριλαμβανομένου των νέων συνοριακών διαδικασιών, το κομμάτι του μεταναστευτικού θα ενισχυθεί κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει τη δυνητική χρήση των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων και αναγκών. Για τον σκοπό αυτό, καλεί την Επιτροπή να συνδράμει τα κράτη μέλη να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα.

Προκειμένου να επιτραπεί στην Ένωση να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη σε ένα έκτακτο πλαίσιο γεωπολιτικής έντασης, οι προτεραιότητες για το μεταναστευτικό θα ενισχυθούν κατά 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση της αποτελεσματικής μεταναστευτικής συνεργασίας με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και στη συνέχιση των δράσεων που είχαν αναληφθεί στο παρελθόν μέσω του Καταπιστευματικού Ταμείου της ΕΕ για την Αφρική. Θα βοηθήσει επίσης στην υποστήριξη των Δυτικών Βαλκανίων, της Νότιας Γειτονίας και της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών σχέσεων και χρηματοδότησης για τις μεταναστευτικές διαδρομές.

Related posts

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο προεδρικού διατάγματος οι τράπεζες που βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις

admin

Ισραήλ: Μετά τη Χαμάς στο “στόχαστρο” θα τεθεί η Χεζμπολάχ

admin

Bloomberg: Ανοιχτά της Λακωνίας μεταφορές “σκιώδους” ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο

admin

Dell: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία αποτελέσματα

admin

Κρεμλίνο: Τέσσερις ηγέτες από την Αφρική θα παραστούν στην παρέλαση για το Ρωσικό Ναυτικό

admin

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Καντίροφ, σύμφωνα με τους Ουκρανούς

admin

Γαλλία: Συγκεντρώσεις οργανώνονται αύριο μπροστά από τα δημαρχεία μετά τη νέα επίθεση εναντίον δημάρχου

admin

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Κανείς δεν σώζεται μόνος του, κανείς δεν σώζεται αν δεν σωθούν όλοι”

admin

COP28: Οι συμμετέχουσες χώρες ενέκριναν επίσημα συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου για τις κλιματικές καταστροφές

admin