Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Καύσιμα σε τιμή κόστους θα πωλούν δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γαλλία, η Carrefour και η Ε. Leclerc, αποφάσισαν να πωλούν τα

καύσιμα

σε τιμή κόστους, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση των δύο εταιρειών που έρχεται να ανακουφίσει το καταναλωτικό κοινό, το οποίο έχει ήδη «γονατίσει» από την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός ιστότοπος «ouest-france», η πρωτοβουλία των δύο σούπερ μάρκετ δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ξένο Τύπο.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, όπως επίσης και το βελγικό δίκτυο «sudinfo.be», κάνουν ειδική αναφορά στο θέμα γράφοντας ότι στη Γαλλία, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τα σούπερ μάρκετ «Carrefour» και «E. Leclerc» έλαβαν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν το καταναλωτικό κοινό πωλώντας τα καύσιμα σε τιμή κόστους.

Το κύμα ακρίβειας που πλήττει πολλές ευρωπαικές χώρες όπως και τις ΗΠΑ ευαισθητοποίησε τις δύο αυτές εταιρείες που αποφάσισαν να διευκολύνουν, όσο μπορούν, τους πολίτες, επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Carrefour» και η «E. Leclerc» προέβησαν σε αυτή την κίνηση πριν από την συνάντηση που είχαν στελέχη της κυβέρνησης με λιανοπωλητών καυσίμων, όπως υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ E.Leclerc – η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού πωλούσε τα καύσιμα σε τιμή κόστους μόνο το Σαββατοκύριακο – ανακοίνωσε ότι, από την προσεχή Παρασκευή θα ισχύσει το σχέδιό της, για επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το ίδιο θα πράξει και η Carrefour μέχρι το τέλος του έτους. «Ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση πώλησης καυσίμων σε τιμή κόστους στην ιστορία μας», δήλωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «X» (πρώην Twitter).

Ο Μισέλ Εντουάρ Λεκλέρκ, πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης που αφορά όλους τους πελάτες που φοβούνται τις αυξήσεις τιμών με την αγοραστική τους δύναμη να έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα».

Ειδήσεις σήμερα:



Βίντεο: Με καταιγίδες και κεραυνούς ξημέρωσε η Αττική, ανοιχτά τα σχολεία – Έντονη βροχόπτωση σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο

Αργούν οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι βολές Φίλη, η άρνηση Αχτσιόγλου και οι «εξουσίες» ΠολάκηΗ Έλενα Ακρίτα την «πέφτει» στην ΕΦΣΥΝ για τον… υπέρκομψο Τάιλερ

Related posts

Επίδομα θέρμανσης: Έως 21 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης

admin

Πλειστηριασμοί: Τι «κλήρωσε» για Π. Κωστόπουλο, Κ. Αλεξανδράκη και Villas Armit (upd)

admin

Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές για επίδομα θέρμανσης και επιστρεπτέα προκαταβολή

admin

Μητρώο POS: Νέος οδηγός από την ΑΑΔΕ για τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών

admin

Έρχεται ράλι; «Tαύρος» του bitcoin πουλά μερίδιο της εταιρείας του για να αγοράσει το δημοφιλές crypto

admin

Παπαθανάσης: Η επενδυτική βαθμίδα δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους

admin

Wall Street: Μετριοπαθή κέρδη στους δείκτες με «βαρίδι» την Tesla – Nέο ρεκόρ για τον S&P 500

admin

Συμφωνία για είσοδο του ΑΔΜΗΕ στην ηλεκτρική διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

admin

ΕΛΤΑΤ: Στο 12,2% η ανεργία τον Μάρτιο του 2022 έναντι 16,8% τον Μάρτιο 2021

admin