Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γέλεν: Παρακολουθούμε τις συνθήκες στην αγορά ενέργειας – Οι τιμές θα σταθεροποιηθούν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι πιστεύει πως οι τιμές του πετρελαίου θα σταματήσουν να ενισχύονται, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακολουθεί προσεκτικά την αγορά.

“Η εκτίμηση μου είναι ότι [οι τιμές] θα σταθεροποιηθούν, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε”, είπε η Γέλεν σε συνέντευξη στο CNBC.

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε υψηλό έτους πάνω από το επίπεδο των 90 δολ. το βαρέλι, μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες. 

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση εξετάζει κάποια ενέργεια για να μειώσει τις τιμές, η Γέλεν ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει να διασφαλίσει πως οι τιμές της βενζίνης θα παραμείνουν προσιτές για τους Αμερικανούς. Σημείωσε ότι οι τιμές σήμερα παραμένουν πάνω από 1 δολ. χαμηλότερα από το καλοκαίρι του 2022. 

“Η επιστροφή της Κίνας και η συνέχιση των περικοπών από τη Σαουδική Αραβία ανέβασαν κάπως τις τιμές του πετρελαίου. Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ στενά”, είπε. 

Οι προηγούμενες κινήσεις των ΗΠΑ να απελευθερώσουν στην αγορά ποσότητες πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας ήταν σημαντικές για τη συγκράτηση των τιμών του πετρελαίου, πρόσθεσε.

Δήλωσε παράλληλα ικανοποιημένη με τις πρόσφατες τάσεις στην οικονομία, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ η αγορά εργασίας παραμένει πολύ υγιής.

“Είμαι ευχαριστημένη από αυτό που βλέπω στην οικονομία”, είπε.

Related posts

Ταϊβάν: Κρίσιμες εκλογές υπό το αυστηρό βλέμμα του Πεκίνου

admin

Η Daily Telegraph “ψηφίζει” Ελλάδα για το 2023

admin

Νέες αεροπορικές ρίψεις βοήθειας στη Γάζα

admin

Βόρεια Μακεδονία: “Μήνυμα” από ΕΕ να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματός της

admin

Αντ. Μπλίνκεν: Η εκεχειρία Ισραήλ- Χαμάς “απέφερε αποτελέσματα”

admin

Πλήγμα στο νοσοκομείο στη Γάζα: Συγκλονισμένος ο Σολτς, ενδελεχή έρευνα ζητεί η Ισπανία

admin

Δημοτικές Εκλογές στην Τουρκία – Γιαβάς: “Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Άγκυρα χωρίς διακρίσεις”

admin

Περού: Για τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η χάρη στον πρόεδρο Αλμπέρτο Φουχιμόρι ισοδυναμεί με “ατιμωρησία”

admin

Άνοιξε στη Ρωσία το πρώτο εκτός Κίνας εργαστήριο μελέτης των ιδεών του Σι Τζινπiνγκ

admin