Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνελήφθη ο καταζητούμενος πρώην στρατιώτης που είχε δραπετεύσει από φυλακή του Λονδίνου

Συνελήφθη ο καταζητούμενος πρώην στρατιώτης που είχε δραπετεύσει από φυλακή του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία έπειτα από τέσσειρς ημέρες ανθρωποκυνηγητού που είχαν εξαπολύσει άνδρες της.

Ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφι, 21 ετών, ο οποίος ήταν υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων, δραπέτευσε από τη φυλακή του Γουάντσγουορθ πριν από μερικές ημέρες με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Ο Χαλίφι, ο οποίος αποστρατεύτηκε τον Μάιο, κατηγορήθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στον βρετανικό στρατό επιχείρησε να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε ένα άτομο το οποίο θα διέπραττε ή θα σχεδίαζε μια τρομοκρατική ενέργεια. Φέρεται, επίσης, να έκανε φάρσα για βόμβα τοποθετώντας τρία κουτάκια με σύρματα πάνω σε ένα γραφείο

Ο 21χρονος συνελήφθη σήμερα λίγο πριν από τις 11πμ (τοπική ώρα) στο Τσίσγουικ του δυτικού Λονδίνου και βρίσκεται υπό κράτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξή τους στην διάρκεια της έρευνάς μας για τον εντοπισμό του Χαλίφι και θα ενημερώσουμε περαιτέρω σχετικά με την σύλληψή του εν ευθέτω χρόνω.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί έρευνες στην περιοχή έπειτα από καταγγελίες ότι είχε θεαθεί εκεί ο καταζητούμενος.

Ο πρώην στρατιώτης φέρεται ότι δραπέτευσε από την φυλακή το πρωί της Τετάρτης αφού δέθηκε κάτω από φορτηγό βγαίνοντας από την κουζίνα της φυλακής ντυμένος με στολή μάγειρα.

- - ΜΠΕ

Related posts

Ευρεία σύσκεψη αύριο υπό τον Β. Κικίλια για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική σε περίπτωση χιονοπτώσεων

admin

Επίδειξη δύναμης Τραμπ, συνέτριψε την Νίκι Χέιλι σε Μιζούρι και Μίσιγκαν

admin

Πεσκόφ: Ο Πούτιν δεν έχει απαντήσει ακόμη στις προτάσεις του ΟΗΕ σχετικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά

admin

Σολτς: Το Βερολίνο δεν θα παραδώσει πυραύλους Taurus στο Κίεβο

admin

Νορβηγία: Η Βουλή έλαβε απειλή για βόμβα

admin

Διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ζήτησε η Κολομβία

admin

Ισραήλ: Τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ζητά ο υπουργός Εθν. Ασφάλειας

admin

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Βόρειο Ιράκ

admin

Η Ινδία επιτυγχάνει φέτος ανάπτυξη 8%

admin