Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Βιλερουά (ΕΚΤ): Πρέπει να μειώσουμε τα επιτόκια το 2024

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή το 2024, αφού τα διατηρήσει σε υψηλό 4% για αρκετό καιρό ώστε να διασφαλίσει ότι έχει καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Μεταξύ της αύξησης των επιτοκίων, η οποία, εκτός από εκπλήξεις, ολοκληρώθηκε, και της περικοπής, που θα πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή το 2024, υπάρχει ένα οροπέδιο», δήλωσε ο Βιλερουά στο ραδιόφωνο France Inter την Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει για τα επιτόκια: Είμαστε σε οροπέδιο, ας απολαύσουμε τη θέα… 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια βάσει δεδομένων και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

«Θέλω να επιμείνω σε αυτή την υπομονή, σε αυτό το οροπέδιο, γιατί αν μειώναμε τα επιτόκια πολύ νωρίς, θα κινδυνεύαμε να πέσουμε ξανά στην ασθένεια του πληθωρισμού», είπε. «Η θεραπεία είναι αποτελεσματική, δεν είναι πάντα ευχάριστη, αλλά το να είμαστε σε καλό δρόμο για να νικήσουμε τον πληθωρισμό είναι σπουδαία νέα για τους Γάλλους, τη δύναμη των δαπανών και την οικονομική ανάπτυξη».

Related posts

JP Morgan: Πολλά υποσχόμενος ο Ηρακλής για τις τράπεζες

admin

Βρετανία: Απογοητεύουν οι προβλέψεις από την Τράπεζα της Αγγλίας

admin

Εθνική: Προτιμητέος επενδυτής για το Frontier η κοινοπραξία Bain Capital, Fortress και doValue

admin

Ζημιές €26 εκ. το πρώτο τρίμηνο για Τρ. Κύπρου

admin

Bundesbank: Η ΕΚΤ να μην αγνοεί τους κινδύνους από τον πληθωρισμό

admin

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ έχει τα «πυρομαχικά» για να αντιμετωπίσει τα αυξημένα yields

admin

Iσπανία: Προς την έξοδο 1.500 υπάλληλοι της τράπεζας Unicaja

admin

Νέα άνοδο των εξαγωγών βλέπει η Alpha Bank

admin

Κόβει τις τιμές-στόχους στις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

admin