Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βίλα Βγενόπουλου: Στις 27 Μαρτίου ο εκούσιος πλειστηριασμός με τιμή €4,2 εκατ. (pics)

Για τις 27 Μαρτίου προγραμματίστηκε εκ νέου ο εκούσιος πλειστηριασμός για τη βίλα του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη, με τιμή πρώτης προσφοράς 4,2 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εντυπωσιακή βίλα έχει φτάσει στο παρά πέντε του πλειστηριασμού δύο φορές, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2023, αλλά η διαδικασία οδηγήθηκε σε αναστολή, την τελευταία φορά μάλιστα λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης κατόπιν σχετικού αιτήματος των κληρονόμων του δηλαδή της συζύγου του Αρετής Σουβατζόγλου, και των παιδιών του Φίλιππου Βγενόπουλου και Μελίνας Βγενοπούλου.





Στο πλαίσιο αυτό, έχει διοριστεί εκκαθαριστής της περιουσίας ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αρμαμέντος, ο οποίος και εξασφάλισε πέρυσι την σχετική άδεια από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου να προχωρήσει στην εκποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εκούσιου πλειστηριασμού. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, σε περίπτωση που αυτός αποβεί άκαρπος, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, τούτο θα γίνει με ελεύθερη (πρόσφορη) πώληση και με το κατά το δυνατόν υψηλότερο, ενόψει των συνθηκών, τίμημα που θα συμφωνηθεί με τον αγοραστή.





Ο εκούσιος πλειστηριασμός που ενεργοποιήθηκε κατόπιν αίτησης των κληρονόμων του, θα γινόταν αρχικά στις 25 Μαΐου 2023, ωστόσο και τότε υπήρξε αναστολή. Στη συνέχεια επανήλθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με προγραμματισμό για τις 22 Νοεμβρίου 2023, αλλά και πάλι υπήρξε αναστολή.


Το ακίνητο και η ιστορία του


Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για μεγάλου μεγέθους μονοκατοικία, μέσης παλαιότητας 45 ετών, πολυτελούς κατασκευής, που παρουσιάζει τεχνικά χαρακτηριστικά ιστορικού κτιρίου και μοναδικότητας με την ύπαρξη του πύργου Βαυαρικού στυλ, σε μεγάλου μεγέθους οικόπεδο με υπολειπόμενο Συντελεστή Δόμησης, με πισίνα και όμορφο διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο με αιωνόβια δέντρα, η οποία βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς.








Το 1960 μεταβιβάστηκε στην Γκουνίλα Στούρε Ροντέν τέως σύζυγο Γεώργιου Δροσόπουλου. Το 1979 ο Γεώργιος Δροσόπουλος ήγειρε αγωγή κατά της πρώην συζύγου του και με Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το 1980 απέκτησε την κυριότητα των 2/3 εξ αδιαιρέτου του ακινήτου. Το 1992 το ακίνητο μεταβιβάστηκε στην εταιρεία «Tortoise Trading Co» και το 2003 πέρασε στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Μετά το θάνατό του το 2016 κληρονομήθηκε από την σύζυγο και τα παιδιά του.





Έτσι, σήμερα ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στους κληρονόμους του Ανδρέα Βγενόπουλου και συγκεκριμένα στην Αρετή Σουβατζόγλου κατά 25% εξ αδιαιρέτου, στον Φίλιππο Βγενόπουλο κατά 37,50% εξ αδιαιρέτου και στη Μελίνα Βγενοπούλου κατά 37,50% εξ αδιαιρέτου. Η έκθεση εκτίμησης καταλήγει σε αγοραία αξία 4,2 εκατ. ευρώ, που προκύπτει ως το άθροισμα της αξίας της υφιστάμενης μονοκατοικίας και της αξίας του υπολειπόμενου Συντελεστή Δόμησης: 3.801.339€ 400.000€ ≈ 4.200.000€, στρογγυλοποιημένη «και η οποία κρίνεται ως εύλογη και βρίσκεται εντός των πλαισίων της τοπικής αγοράς για αντίστοιχα ακίνητα (αξία μονάδας 2.617€/m2 υφιστάμενης κατοικίας συμπεριλαμβανομένης της αξίας του υπολειπόμενου Συντελεστή Δόμησης)».





Επίσης, θεωρείται ότι το ακίνητο έχει «καθαρούς» τίτλους ιδιοκτησίας και ότι είναι άμεσα μεταβιβάσιμο, ενώ η προσδιοριζόμενη αγοραία αξία δεν λαμβάνει υπόψη πιθανά βάρη.


Η τοποθεσία και τι περιλαμβάνει η βίλα

Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου είναι η Δημοτική Ενότητα της Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς. Η εγγύς περιοχή βρίσκεται δυτικά της κεντρικής λεωφόρου Θησέως που συνδέει οδικώς την Κηφισιά με τη Δροσιά και σε μικρή απόσταση από αυτή. Είναι περιοχή αμιγώς οικιστική και χαρακτηρίζεται από όμορφο φυσικό περιβάλλον (είναι κατάφυτη) και καλή ρυμοτομία. Επιπλέον, είναι σχετικά αραιοδομημένη, με χαμηλό Συντελεστή Δόμησης και αποτελεί τόπο συγκέντρωση πολυτελών και υπερ-πολυτελών μονοκατοικιών και οικοπέδων προς ανέγερση αντίστοιχης χρήσης και ποιότητας ακινήτων.





Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος αρ.10, η οποία συνδέει τη Λ. Θησέως με την παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου Αθήνας – Λαμίας. Η περιοχή παρουσιάζει υψηλής στάθμης αξίες ακινήτων σε σύγκριση με τις πλησιόχωρες περιοχές και χαρακτηρίζεται από ακίνητα με αμιγώς οικιστική χρήση – πολυτελείς μονοκατοικίες.


Ειδικότερα, πρόκειται για ένα οικόπεδο εκτάσεως 3.533,41 τ.μ. μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, δηλαδή παλαιάς διώροφης οικίας συνολικής επιφανείας 402,89 τ.μ., νεότερης διώροφης οικίας επιφάνειας 573,71 τ.μ. και υπογείου αμφοτέρων των οικιών επιφάνειας 394,94 τ.μ., ενώ περιλαμβάνει και εξωτερική πισίνα 134,28 τ.μ.


Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει πλακοστρωμένους διαδρόμους καθώς και φυτεύσεις με μεγάλα και αιωνόβια δένδρα όπως πλατάνια, πεύκα, κέδρους, κυπαρισσοειδή κ.α. Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει πισίνα ορθογώνιου σχήματος με ημικυκλική απόληξη στην μία πλευρά, ενώ διαθέτει περιμετρική κρυφή υπερχείλιση και εσωτερικό στεγανό φωτισμό στα πλευρικά τοιχώματα.


Περιμετρικά της πισίνας το δάπεδο είναι επενδεδυμένο με αντιολισθητικές μαρμάρινες πλάκες. Επιπλέον, στο οικόπεδο υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα.


Σε όλη την έκταση των υπαίθριων διαμορφώσεων υπάρχουν είτε χαμηλά φωτιστικά πορείας είτε φωτιστικά διάχυτου φωτισμού νυκτός. Το οικόπεδο είναι πλήρως περιφραγμένο, ενώ στην πρόσοψη η περίφραξη αποτελείται από τοιχίο λιθοδομής και κιγκλίδωμα. Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι. Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89,00 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.


Το παλαιότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στην πρόσοψη επί της οδού Πάρνηθος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, 2ος όροφο και απόληξη κλιμακοστασίου – πύργο, στοιχείο μοναδικότητας του ακινήτου. Το τμήμα αυτό εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε αρχικά περί το 1930 και με μικρές προσθήκες με άδεια οικοδομής του 1994 οπότε και πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση, είναι πιθανότατα από λιθοδομή με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα και φέρει τετράριχτη κεραμοσκεπή.


Συνοπτικά, το στυλ του είναι παραδοσιακό με γύψινες διακοσμητικές διαμορφώσεις εσωτερικά στις οροφές. Διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας, μάρμαρα είτε πλάκες μαρμάρου. Τα κουφώματα είναι από ξύλο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι από ξύλο. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους.


Το ισόγειο μεγάλου ύψους περιλαμβάνει, χώρο υποδοχής, διαδρόμους, χώρους σαλονιού και τραπεζαρίας κάθε ένας με τζάκι, κουζίνα, γραφείο, λουτρό, W.C. και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο τμήμα της πρόσοψης διαθέτει εξώστη.










Ο χώρος της τραπεζαρίας περιλαμβάνει άλλο ένα πανομοιότυπο τζάκι με αυτό του σαλονιού. Ο χώρος της κουζίνας περιλαμβάνει εντοιχισμένα έπιπλα κλασικού σχεδίου σε λευκή απόχρωση με μαρμάρινο πάγκο.


Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι (έχει μετατραπεί σε χώρο καθιστικού) και με λουτρό (στο οποίο έχει τοποθετηθεί βασιλική μπανιέρα – κειμήλιο), βεστιάριο και χωλλ, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια με άλλο ένα λουτρό. Διαθέτει δύο εξώστες έναν ημικυκλικής κάτοψης βορειοδυτικά και έναν παραλληλόγραμμης κάτοψης στο master υπνοδωμάτιο νοτιοδυτικά.


Το κυρίως λουτρό έχει μαρμάρινες επενδύσεις λευκής απόχρωσης στους τοίχους με περιμετρικές μπορντούρες σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικά σχήματα και η μπανιέρα είναι από λαξευμένο μάρμαρο.

Οι εξώστες του ορόφου έχουν δάπεδα από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με λεπτότερες μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης.


Ο 2ος όροφος (σοφίτα) περιλαμβάνει διάδρομο και χώρο γυμναστηρίου, μασάζ, και καθιστικού με λουτρό. Ο χώρος του γυμναστηρίου έχει ξύλινα δάπεδα, χτιστό τζάκι επενδεδυμένο με πυρότουβλα, περιμετρικά ξύλινα ερμάρια χαμηλού ύψους με ειδικές θέσεις τοποθέτησης για κλιματισμό τύπου fan coil δαπέδου.


Ο πύργος φτάνει σε ύψος περίπου τα 16 μέτρα και από την υψηλότερη στάθμη προσφέρει ανεμπόδιστο ορίζοντα προς την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Το νεότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου, σε επαφή με το παλαιό τμήμα και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο.


Το τμήμα αυτό κατασκευάστηκε περί το 2003 με άδεια οικοδομής του 2002 και είναι πιθανότατα κατασκευή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στοιχεία πληρώσεως οπτοπλινθοδομές με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα. Εσωτερικά, διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας είτε πλάκες γρανίτη.


Τα κουφώματα είναι από αλουμίνιο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι ρολά ηλεκτρικά ανοιγόμενα. Επιπλέον διαθέτει ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ επ’ αυτών και κρυφούς φωτισμούς.


Πλησίον του κεντρικού κλιμακοστασίου υπάρχει μικρό αίθριο που προσφέρει άπλετο φυσικό φωτισμό. Το υπόγειο περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης και βοηθητικούς. Το ισόγειο σαλοτραπεζαρία με τζάκι, μικρό καθιστικό, κουζίνα, χώρο γραφείου-playroom, λουτρό, διαδρόμους και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο νοτιοανατολικό τμήμα διαθέτει ισόγειoυς ημιυπαίθριους χώρους σε επαφή και με άμεση πρόσβαση στο χώρο της πισίνας.







Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι και με λουτρό με jacuzzi, τρία ακόμη υπνοδωμάτια με δύο λουτρά, διάδρομο και χωλλ με χώρο γραφείου και βοηθητικούς-αποθηκευτικούς χώρους.


Συνολικά, εσωτερικά η βίλα διαθέτει 7 υπνοδωμάτια (εκ των οποίων τα 2 master) πλέον των υπνοδωματίων προσωπικού, 3 σαλόνια και 2 τραπεζαρίες, επιπλέον 2 καθιστικά και 2 κουζίνες, 2 ανελκυστήρες και συνολικά 6 τζάκια. Η κατάστασή του ακινήτου χαρακτηρίζεται πολύ καλή, σε συνάρτηση με την παλαιότητά της και με το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για αρκετά χρόνια.






--.GR

Related posts

Φορολογικές δηλώσεις: Ανακοινώθηκε η παράταση υποβολής έως 29 Ιουλίου

admin

Υπουργείο Οικονομικών: Πώς θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Ποιοι εξαιρούνται από τα νέα μέτρα

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,1% υποχώρησε η ανεργία τον φετινό Ιούνιο

admin

ΑΑΔΕ: Παράταση για την απόσυρση ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Μαρτίου

admin

Φόροι: Νέα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη 790 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο στην Εφορία

admin

Σταϊκούρας: Έρχονται οι ανακοινώσεις τραπεζών για ενήμερους δανειολήπτες

admin

Πατεράκης: Συμφωνία της ΔΕΗ με την RWE – Θέμα ημερών οι υπογραφές

admin

«Ενισχύονται» τα επιδόματα στέγασης- τέκνων και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

admin

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε ανοίγει το Taxisnet – Τα συχνότερα λάθη

admin