Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστερό ατού

Με προαναγγελία νομοθετικής πρότασης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ξεκίνησε ο νέος επικεφαλής των «11» Αλέξης Χαρίτσης. Φαίνεται πως η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα παίξει το δυνατό της χαρτί, που δεν είναι άλλο από την κυβερνητική της εμπειρία – προφανώς για ζητήματα που της ταιριάζουν περισσότερο, όπως αυτά της ισότητας. Για την ανακοίνωση των συμβολικών της ΚΟ, πάντως, ετοιμάζεται και μια εκδήλωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Εξουσιομανία

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί στις σχετικές ανακοινώσεις των μελών της ΚΟ που αναλαμβάνουν ρόλους δεν υπήρχε το όνομα της Εφης Αχτσιόγλου. Πέραν των προσωπικών λόγων, τους οποίους είχε επικαλεστεί και για να μην αναλάβει ρόλο μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν δύο ακόμα αναγνώσεις: όταν οι πρώην σύντροφοί σου σε λένε εμμονική με την καρέκλα, απαντάς χωρίς καρέκλες. Ή, όπως λέει η άλλη ανάγνωση, αναγνωρίζεις ότι η ήττα στις εσωκομματικές σε βαραίνει και κάνεις δύο βήματα πίσω.

Εμφύλιες τρολιές

Ο αποχωρισμός είναι δύσκολος. Για όλους; Οχι. Για κάποιους είναι εύκολος – ή τελοσπάντων γίνεται εύκολος. Τρόλαρε ο Παύλος Πολάκης για το όνομα «Νέα Αριστερά» – που ακούγεται ως μια από τις επιλογές των «11» για το όνομα της κοινοβουλευτικής ομάδας – λέγοντας πως με αυτό το όνομα «θα φύγει ο Μπίστης». Και η απάντηση ήρθε στα σχόλια: «Μαζί να μην είμαστε, Παύλο, και ας το πούμε όπως θες». Απόδειξη ίσως ότι για μερικούς η συμβίωση είχε, έτσι κι αλλιώς, ημερομηνία λήξης – η εκλογή Κασσελάκη απλώς επιτάχυνε τις εξελίξεις που έτσι κι αλλιώς θα έρχονταν στη συριζαϊκή πόρτα.

Στην Αλεξανδρούπολη

Η επόμενη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για την προγραμματική παρουσίαση των θέσεων του κόμματος είναι η Αλεξανδρούπολη – με θεματική το περιβάλλον. Η επιλογή της τοποθεσίας είναι συμβολική λόγω της καταστροφής στον Εβρο. Αναμένεται μάλιστα και αυτοψία στη Δαδιά, στην προστασία και αναγέννηση της οποίας βασίζεται η πασοκική πρόταση.

Related posts

Καρανίκας: Αστείοι οι επικριτές του Κασσελάκη – Ανήκουν στο μουσείο της Αριστεράς

admin

Εντείνεται η δυσφορία της Άγκυρας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

admin

Αλέξης Τσίπρας: Έσπασε τον δικό του «Μπότη» για το Πάσχα

admin

Κινήσεις εξωστρέφειας με το βλέμμα στους 11

admin

Θανάσης Μπούρας: Viral η fake «πρόσκληση» του βουλευτή για τη γιορτή του

admin

Ελίζα Βόζεμπεργκ για Γεωργούλη: «Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον Παπαδημούλη»

admin

Περιμένουν κορόνες από τον Ερντογάν μέχρι τις 31 Μαρτίου

admin

Αναζητώντας ψήφους μέχρι τον Καναδά

admin

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο

admin