Image default
PIRAEUS BANK

Απέρριψε η Πειραιώς τη νέα βελτιωμένη πρόταση της Seajets για εξαγορά της ANEK

Απέρριψε εκ νέου η Τράπεζα Πειραιώς τη νέα βελτιωμένη πρόταση των τριών εταιρειών της Seajets για εξαγορά της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ.

Μεθαύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να αποφασίσει αν θα γίνει δεκτό το θέμα της απορρόφησης της ΑNEK από την Attica Group, κάτι που είχαν αποφασίσει οι πιστωτές και οι μέτοχοι της κρητικής εταιρείας.

Η ΑΝΕΚ με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο αναφέρει ότι η Τράπεζα Πειραιώς σε απαντητική της επιστολή προς τη νέα πρόταση των εταιρειών της Seajets, συμφερόντων του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου, αναφέρει ότι δεν έχει εξασφαλιστεί επάρκεια κεφαλαίων που να διασφαλίσει την επιβίωση της ΑΝΕΚ και δεν γίνεται αποδεκτή.

«Επαναλαμβάνουμε εκ νέου ότι η όψιμη πρότασή σας, για την υλοποίηση της οποίας – από τα στοιχεία που θέσατε υπόψιν μας – δεν έχετε εξασφαλίσει επάρκεια κεφαλαίων ενώ από την άλλη δεν διασφαλίζει την επιβίωση της ΑΝΕΚ, δεν δύναται να γίνει αποδεκτή» αναφέρεται στην επιστολή της Πειραιώς.

Η Seajets είχε προσφέρει 83 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της ΑΝΕΚ, εκ των οποίων τα 55 θα προέρχονταν από δανεισμό με ναυτικές υποθήκες επί των πλοίων, εμπορικής αξίας 138.000.000 εκατ. ευρώ (ήτοι βαθμό κάλυψης 250,9% του δανείου), ενώ τα υπόλοιπα 28 εκατ. ευρώ θα ήταν άμεσα από ίδια κεφάλαια διαθέσιμα.

Μάλιστα, η Seajets σε επιστολή της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προσθέσει ότι από τα 80 εκατ. ευρώ που έχει γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό ως το ποσό που οι δανειστές ήταν διατεθειμένοι να εισπράξουν συνολικά από την Attica για τη δανειακή έκθεση ΑΝΕΚ, οι εταιρείες μέλη της Seajets προσφέρουν επαυξημένο αντάλλαγμα με 83.000.000 ευρώ, υπό τους ίδιους όρους καταβολής.

Related posts

Νέες δημοπρασίες ακινήτων από την Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Ερχεται νέα μείωση προσωπικού και πωλήσεις θυγατρικών

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του EIF

admin

Βonus επιβράβευσης από ΕΚΤ περιμένει η Πειραιώς

admin

“Χαστούκι” από την Citi σε Πειραιώς και ETE

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέο κατάστημα e-branch στη Γλυφάδα

admin

Χρηματιστήριο: Έβαλε «φρένο» στις απώλειες, τζίρος – μαμούθ στην Πειραιώς

ad

Πειραιώς: Παίρνει τις εγκρίσεις για το deal με Intrum

admin

Μεγάλου στο Bloomberg: Από το 2024 θα δίνει μέρισμα η Πειραιώς

admin