Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντίστροφη μέτρηση για νέο ντιλ από την Cosmos Business System

Με αύξηση τζίρου 60% κλείνει το 2023 για την Cosmos Business System, η διοίκηση της οποίας προαναγγέλλει σημαντικό deal μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο Πρόεδρος  του ομίλου Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης τόνισε ότι το 2023 θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία των 35 χρόνων της εταιρείας με τζίρο που θα αγγίξει τα 66 εκατ. ευρώ ενώ μέχρι το 2027 αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

«Θα κάνουμε άντληση κεφαλαίου για εξαγορές.  Με εξαγορές στο χώρο ή συνένωση δυνάμεων θα ενισχύσουμε τον όμιλο» ανέφερε ο κ. Δάφνης ο οποίος αποκάλυψε ότι η Cosmos Business System είχε τζίρο 44 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ για την επόμενη χρονιά, δεδομένων των έργων του δημοσίου που έχει αναλάβει εκτιμά ότι ο τζίρος θα φτάσει τα 75 εκατ. ευρώ. Η τεχνολογική δαπάνη αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,3% μέχρι το 2027 και ειδικά σε κλάδους όπως η ενέργεια, η υγεία και οι υπηρεσίες επιχειρηματικού λογισμικού.

Προανήγγειλε ότι θα συμμετάσχουν στις δημοπρατήσεις έργων προϋπολογισμού  500 εκατ. ευρώ έως το 2027 ωστόσο παρουσιάστηκε προβληματισμένος για το κατά πόσο το δημόσιο είναι έτοιμο να τρέξει τα έργα 2 δισ. ευρώ που έχει ήδη αναθέσει.

Η εταιρεία απασχολεί αυτή τη στιγμή 260 άτομα, ενώ στοχεύει σε προσλήψεις ακόμα 200 ατόμων μέσα στο 2024. Στα πλάνα της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων μια νέα επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Την  τελευταία τριετία (2020-2023) ο όμιλος ανέλαβε 400 μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού παρουσιάζοντας ανάπτυξη 73%. Τον προηγούμενο χρόνο άνοιξε νέο υποκατάστημα στα Χανιά της Κρήτης και  ίδρυσε μαζί με την Lancom την νέα εταιρεία Cyber Security CBS LAN.

Το ανεκτέλεστο των δημοσίων συμβάσεων του ομίλου αυτή τη στιγμή είναι στα 80 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό ανεκτέλεστο μαζί με τα ιδιωτικά έργα φτάνει στα 95 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των μεγάλων δημοσίων έργων που έχει αναλάβει περιλαμβάνονται το Ήφαιστος που αφορά την αναβάθμιση του δικτυακού εξοπλισμού και τη δημιουργία ασύρματης υποδομής Wi-Fi 6 των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, το ολοκληρωμένο σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης επιδομάτων και επιχειρησιακών λειτουργιών του ΟΠΕΚΑ, η ψηφιοποίηση του διαχρονικού αρχείου των Αεροφωτογραφιών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και η εγκατάσταση HPC συστήματος αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο όμιλος έχει αναλάβει  την  ψηφιοποίηση της αιμοδοσίας, μέρος του e-justice, την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, της Δικαιοσύνης της Ασφάλειας κ.ά.

Στον ιδιωτικό τομέα, έχει αναλάβει την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού VMware SD-Wan στα 350 καταστήματα της Alpha Bank, την δημιουργία SD-WAN Voice IP & Wifi της Κωτσόβολος, το σύστημα αυτόματων θυρίδων παράδοσης των ταχυδρομικών αντικειμένων των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Δημήτρη Δάφνη: «Η περίοδος από το 2019 μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως η πλέον ενδιαφέρουσα επιχειρηματικά, επενδυτικά και τεχνολογικά περίοδος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας. Οι επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη και αυτές που θα έλθουν μέχρι το 2030, θα καταστήσουν την Ελλάδα πρότυπο για το πως, με την κατάλληλη στρατηγική και την θέληση, μπορεί να αλλάξει η θέση της στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων…».

Η Cosmos Business Systems προσφέρει B2B λύσεις τόσο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, όσο και του Δημόσιου Τομέα στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνίων και της Ασφάλειας, του Λογισμικού και των Εξειδικευμένων Υπηρεσιών. Στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα 260 άτομα,  συμμετέχουν η Vodafone και η Infoquest με ποσοστό 17% έκαστη ενώ στον όμιλο εντάσσονται και δύο θυγατρικές η Cosmos Consulting και η κυπριακή CBS IT LTD .

Από πέρυσι μάλιστα η Cosmos Business System μετέχει με ποσοστό 50% και στην νεοιδρυθείσα εταιρεία, CBS-LAN, που εξειδικεύεται σε λύσεις κυβερνοασφάλειας, το υπόλοιπο ποσοστό της οποίας κατέχει η θεσσαλονικιώτικη Lancom.

Related posts

Πληθαίνουν οι συμπράξεις ελληνικών με ξένες εταιρείες για υπεράκτια αιολικά

admin

Η επόμενη μέρα στην Intrakat μετά το deal με τους εφοπλιστές

admin

Υπερταμείο: Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος νέος CEO των Συγκοινωνιών Αθηνών

admin

Επεσαν οι υπογραφές στο deal του Facebook με την ελληνική Accusonus

admin

Attica Group: Τριπλή διάκριση στα Corporate Responsibility Reporting Awards 2022

admin

Το IENE πάροχος πιστοποίησης για την έκδοση Πράσινων Ομολόγων

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση στο πρόγραμμα επιβράβευσης για συνεπείς δανειολήπτες

admin

Απεργούν οι εργαζόμενοι της efood, διεκδικούν συλλογική σύμβαση

admin

Στρατηγικό deal ΔΕΗ-Mytilineos ύψους 2 δισ. ευρώ

admin