Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Ανεβάζει τον πήχη για Πειραιώς στα 6 ευρώ η HSBC

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς, στα 6 από 4 ευρώ δίνει η HSBC σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση “buy”, καθώς το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα κινείται στο 44,1%

Σχολιάζοντας το placement της τράπεζας, τονίζει ότι αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την εμπορευσιμότητα της μετοχής και τη στάθμιση στους δείκτες MSCI. 

Μετά και το νέο business plan της τράπεζας, η HSBC αυξάνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2024 και του 2025 κατά 41% και 30% αντίστοιχα, λόγω υπόθεσης για αυξημένα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες και καλύτερη εκτίμηση για το κόστος ρίσκου. 

O οίκος αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) θα υποχωρήσουν με μέσο ετήσιο ρυθμό 4% έως το 2026, με την πρόβλεψή της για τα έσοδα του 2025 να διαμορφώνεται 10% υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας εκτιμώνται στα 884 εκατ. ευρώ φέτος, με μικρή άνοδο στα 858 εκατ. ευρώ το 2025 και στα 878 εκατ. ευρώ το 2026.  

Οπως επισημαίνει, από τη στιγμή που το ανώτατο επίπεδο των ΝΙΙ είναι πίσω μας και έρχονται μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να μετατοπιιστεί, από την αύξηση των κερδών, στην ανθεκτικότητα των περιθωρίων, την άνοδο της λογιστικής αξίας και τις διανομές κεφαλαίων

Η HSBC εκτιμά ότι η έγχαρτη λογιστική αξία της Πειραιώς θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 7% έως το 2026, με τα βασικά εποπτικά κεφάλαια να ανέρχονται στο 15,9% το 2026.

Παρά την άνοδο κατά 90% περίπου τους τελευταίους 12 μήνες, η μετοχή δείχνει φθηνή με δείκτη R/TBV στο 0,75 (εκτιμήσεις 2024), με αξιοπρεπή άνοδο της λογιστικής αξίας και την προοπτική επιστροφής κεφαλαίων στους μετόχους. 

Επενδυτικό ενδιαφέρον σε roadshow στο Ντουμπάι  

Η Τράπεζα Πειραιώς έτυχε σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Ντουμπάι όπου πραγματοποιήθηκε roadshow της HSBC. Εκεί η τράπεζα περιέγραψε τους άξονες του business plan 2024-6. Οι βασικές συζητήσεις αφορούσαν την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους και τα μερίσματα.

Ενώ η εκτίμηση της τράπεζας για μέσο Euribor 3,8% το 2024 θεωρήθηκε υψηλή, οι περισσότεροι επενδυτές είδαν το συντηρητικό το μείγμα καταθέσεων και το guidance για το beta ως ελκυστικούς αντισταθμιστικούς παράγοντες.

Για τα μερίσματα, η φιλοδοξία για καταβολή του 50% των κεφαλαίων έως το 2026 εξετάστηκε εξονυχιστικά. Η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε ότι η ισχυρή παραγωγή κεφαλαίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξόφληση συνθετικών τιτλοποιήσεων τα επόμενα χρόνια, μειώνοντας έτσι το κόστος ρίσκου.

Related posts

Optima: «Αυγατίζουν» κατά 550 χιλιάδες οι μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς

admin

Πειραιώς: Ολοκληρώσαμε με επιτυχία το stress test της ΕΚΤ

admin

Η Λαγκάρντ έρχεται να κλείσει τις ρωγμές μιας διχασμένης ΕΚΤ

admin

Πληρωμές μέσω ΔΙΑΣ για ηλεκτρονικές αγορές με QR Code

admin

Bank of New York Mellon: Αποχωρεί από το δ.σ ο διευθύνων σύμβουλος

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ: Δεν προστατεύει τους καταναλωτές από τις ηλεκτρονικές απάτες το ν/σ

admin

Big business βλέπει στην Ελλάδα η doValue

admin

ΗΠΑ: Υπό σκέψη κρατική στήριξη για να κλείσει το deal για την First Republic Bank

admin

Πώς θα γίνουν τα φετινά stress test των τραπεζών από την ΕΚΤ

admin