Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα θέλει να βοηθήσει άλλους 600.000 Παλαιστίνιους

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να εξασφαλίσει επισιτιστική βοήθεια για άλλους 600.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ — που έχει την έδρα της στη Ρώμη — βοηθά ήδη σχεδόν 200.000 ανθρώπους στα Παλαιστινιακά Εδάφη, αλλά θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση για να εξασφαλίσει την επισιτιστική βοήθεια σε συνολικά 800.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ΠΕΠ (PAM/WFO) απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση κατά τις προσεχείς 4 εβδομάδες της “κρίσιμης κατάστασης” όπου οι άνθρωποι “είναι αντιμέτωποι με πολύ δυσμενείς συνθήκες, χωρίς πρόσβαση στα τρόφιμα, στο νερό και στα είδη πρώτης ανάγκης” αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωση.

Το ΠΕΠ ζήτησε επίσης, όπως νωρίτερα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικής περίθαλψης στη Γάζα, η οποία τελεί υπό ισραηλινή πολιορκία.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα “απευθύνει επίσης έκκληση ώστε το προσωπικό της και τα είδη πρώτης ανάγκης να μπορούν να κυκλοφορούν με πλήρη ασφάλεια και ανεμπόδιστα”.

Δήλωσε ακόμη ότι διένειμε τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση σε 73.0000 μαζί με την UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες). “Οι διανομές συνεχίζονται καθημερινά για τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί και βρίσκονται στα καταφύγια της Γάζας, ενώ υπάρχουν φόβοι μήπως εξαντληθούν από την πόλη βασικά αγαθά όπως τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι υποδομές έχουν καταστραφεί εμποδίζοντας σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή τροφίμων και τα δίκτυα διανομής”.

Επίσης το ΠΕΠ άρχισε να μεταφέρει χρήματα σε 164.000 ανθρώπους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, με τη μορφή κουπονιών που μπορούν να ανταλλάσσονται με τρόφιμα στα τοπικά καταστήματα.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

“Βουτιά” 31% για τη μετοχή της ινδικής Zee, μετά το ναύαγιο της συγχώνευσης με βραχίονα της Sony

admin

ΕΕ: Καλεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προετοιμαστούν για τυχόν εκτελέσεις “ζωντανά” από τη Χαμάς

admin

Ουκρανία: Νέα απειλή για βόμβες σε όλα τα σχολεία της πρωτεύουσας

admin

Με τον Έλον Μάσκ συναντάται σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν

admin

Ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Πριλέπιν τραυματίστηκε σε “έκρηξη” αυτοκινήτου

admin

Γάζα: Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου “αρνούνται να εγκαταλείψουν τους πλέον αδύναμους”

admin

Μ. Σχοινάς: Συνεργασία με τις αρχές για ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από τις συναγωγές και τα εβραϊκά ιδρύματα

admin

Γερμανία: Διαδηλώσεις- φιλοπαλαιστινιακές και υπέρ του Ισραήλ – σε όλη τη χώρα

admin

Ολλανδία: Σε αναζήτηση εταίρων ο Χέερτ Βίλντερς μετά την απρόσμενη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

admin