Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ώθηση στους δείκτες έδωσαν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και οι νέες ενδείξεις για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας «έσπρωξαν» ανοδικά την Τρίτη τους δείκτες της

Wall Street

, παρά το «αγκάθι» των σταθερά υψηλών αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 33.141 μονάδες, ο S&P 500 διευρύνθηκε σε ποσοστό 0,73% και τις 4.247 μονάδες, ενώ ακόμη πιο δυναμικά κινήθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνοντας αύξησης ύψους 0,93% με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 13.139 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς βρέθηκε κάτω από το ιστορικό όριο του 5% που «έπιασε» πρόσκαιρα τη Δευτέρα, όμως κατάφερε να παραμείνει σε πολυτελή υψηλά στο 4,819%. Όμως, εντυπωσιακό ήταν το άλμα στην απόδοση του 2ετούς που έφτασε το 5,101%.

Στα μάκρο της ημέρας ξεχώρισαν τα νέα στοιχεία για τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα με τον σύνθετο δείκτη PMI της S&P Global να καταγράφει υψηλό τριών μηνών, στις 51 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Τα αναπτυξιακά επίπεδα του δείκτη αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση των αντοχών της αμερικανικής οικονομίας απέναντι στο περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων.

Εξάλλου, οι traders επιμένουν πως η Fed θα κρατήσει στάση αναμονής στην επικείμενη συνεδρίαση της, την 1η Νοεμβρίου, θέλοντας να διαπιστώσει τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και του πληθωρισμού, αλλά και το τοπίο που διαμορφώνεται από τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Είναι χαρακτηριστικό πως το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group δίνει πλέον πιθανότητες διατήρησης των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, την ερχόμενη εβδομάδα, σε ποσοστό άνω του 99%!

Πάντως, σημαντικός παράγοντας ώθησης των μετοχών αποτελούν και τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, καθώς στην πλειονότητα τους κινούνται άνω των αναμενόμενων.

Συνολικά το 23% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 έχουν ήδη εκδώσει αποτελέσματα με το 77% αυτών να έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Η εβδομάδα, μάλιστα, αναμένεται ιδιαίτερα πλούσια, καθώς περίπου 150 εταιρείες του δείκτη S&P 500 εκδίδουν αποτελέσματα, μεταξύ τους μερικές από τις κορυφαίες Big Tech. Ειδικά απόψε, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Wall Street, θα παρουσιάσουν τις επιδόσεις τους η Microsoft και η Alphabet.

H ροή των αποτελεσμάτων προφανώς διαμορφώνει τις πρωταγωνίστριες μετοχές της συνεδρίασης. Έτσι, στις κερδισμένες σήμερα ήταν το Spotify, η General Electric, η 3Μ και η Coca Cola, ενώ στον αντίποδα κινήθηκε η General Motors, που μπορεί μεν να ανακοίνωσε καλές επιδόσεις για το τρίτο τρίμηνο, όμως η συνεχιζόμενη απεργία στο Ντιτρόιτ απειλεί ήδη να εκτροχιάσει τα μεγέθη της.

Στις χαμένες λόγω αδύναμων επιδόσεων για το τρίμηνο ήταν η TrueBlue, η Hexcel και η εισηγμένη και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, βρετανική τράπεζα Barclays.

Πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της Meta, καθώς η είδηση της νέας αγωγής που κατέθεσαν εναντίον της οι εισαγγελείς από 42 πολιτείες με την καταγγελία ότι οι πλατφόρμες του Facebook και του Instagram διαθέτουν εθιστικά για τη νεολαία στοιχεία, προβλημάτισε τους επενδυτές.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως από τους επιμέρους κλάδους του S&P 500, o μόνος που κατέγραψε απώλειες και μάλιστα της τάξεως του 1% ήταν ο ενεργειακός, με τις μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών να ακολουθούν τη «βουτιά» των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού. Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχασαν σήμερα πάνω από 2%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:



Αίνιγμα οι θάνατοι δύο παιδιών οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα– Πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου

Σάλος με 85χρονη όμηρο που έδωσε το χέρι στους απαγωγείς της Χαμάς όταν την απελευθέρωναν

«Αλέξη πάρε θέση» – Ποιοι καλούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φρενάρει τη διάσπαση

Related posts

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν €6 δισ. το εννεάμηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος

admin

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς»: Με μία δόση μπαίνουν ξανά στις 120 όσοι έχασαν την ρύθμιση

admin

Παράταση στο «Πρόγραμμα Γέφυρα»

admin

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωτοστατεί στην Πράσινη Ανάπτυξη

admin

Η ΑΑΔΕ έστειλε χιλιάδες e-mails σε επιχειρήσεις για διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Άδωνις Γεωργιάδης: Με το «καλάθι του Πάσχα» πετύχαμε να έχουμε τις ίδιες τιμές με πέρυσι στο αρνί

admin

Economist: Στην πρώτη θέση η ελληνική οικονομία και το 2023

admin

Γιατί επιβλήθηκαν πρόστιμα 2 εκατ. σε Procter & Gamble και Unilever – Το ανώτατο που έχει επιβληθεί

admin

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ προανήγγειλε η γενική γραμματέας Αλεξάνδρα Σδούκου

admin