Image default
ΚΟΣΜΟΣ

O CEO της JP Morgan λέει ότι το Bitcoin είναι άχρηστο και εκφράζει συμπάθεια προς τον Ζελένσκι

Αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάω για το Βitcoin, δήλωσε ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, στο περιθώριο του Παγκόμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διεξάγεται στο Νταβός. “Πιστεύω ότι σπαταλάμε πολλές λέξεις σε αυτό”, τόνισε.

Μιλώντας στο CNBC, υποστήριξε ότι το Βitcoin δεν χρησιμεύει σε τίποτα, λέγοντας ότι η μόνη πραγματική χρήση του είναι για απάτες, φοροδιαφυγή και σωματεμπορία. “Υπερασπίζομαι το δικαίωμά σας να επενδύετε στο Βitcoin. Δεν θέλω να σας πω τι να κάνετε. Οπότε η προσωπική μου συμβουλή είναι να μην εμπλακείτε.”, σημείωσε.

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι το blockhain είναι μια τεχνολογία “την οποία χρησιμοποιούμε” και “είναι αποτελεσματική”.

Τι είπε για Ουκρανία

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον είπε ότι αυτός και άλλοι επιχειρηματικοί ηγέτες συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν την “αναχρηματοδότηση” της ανασυγκρότησης της Ουκρανίας μόλις τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία. “Έτσι, αρχίζει να σκέφτεται μπροστά”, είπε ο Ντίμον για τον Ουκρανό πρόεδρο.

Φορώντας μια καρφίτσα με τη σημαία της Ουκρανίας στο πέτο του, είπε: “Έχω μια συμπάθεια προς τον τύπο. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι, κάθε μέρα, ξυπνά το πρωί σε αυτό το μέτωπο των 600 μιλίων, υπάρχουν ένα εκατομμύριο στρατιώτες που πολεμούν εναντίον των Ρώσων, έχουν μέχρι στιγμής 300.000 απώλειες. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερο. Πρέπει να τους βοηθήσουμε”.

Είπε ότι το αμερικανικό κοινό πρέπει να μάθει ότι η υποστήριξη του αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας αφορά τη δημοκρατία παγκοσμίως.

“Πρέπει να διδάξουμε στο αμερικανικό κοινό ότι πρόκειται για ελευθερία και δημοκρατία για τον ελεύθερο κόσμο, και εκεί δίνεται η μάχη”, είπε στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την Τετάρτη.

Ερωτηθείς εάν το μήνυμά του θα λάβει ευρεία υποστήριξη από τους Αμερικανούς και τι μπορεί να συμβεί εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις φετινές προεδρικές εκλογές, ο Ντάιμον είπε: “Η αμερικανική ηγεσία πρέπει να εξηγήσει στο αμερικανικό κοινό γιατί είναι σημαντικό… αυτό είναι “πρώτα η Αμερική”. είναι η ζώνη μάχης της δημοκρατίας και της ελευθερίας”.

Related posts

ΗΠΑ: Η Binance και ο CEO, Changpeng Zhao αναμένεται να παραδεχθούν την ενοχή τους

admin

Ισραήλ-Γάζα: Οι μάχες θα συνεχισθούν το 2024, προειδοποιεί ο ισραηλινός στρατός

admin

Λευκός Οίκος: Τα βίαια ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταλεί βοήθεια

admin

Οι κορυφαίοι του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μαζεύουν λεφτά για το Μουσείο της Wall Street

admin

Αντιπαράθεση του Ισραηλινού πρεσβευτή και του Παλαιστίνιου ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με τ

admin

Η Ρουμανία λέει ότι βρέθηκαν στο έδαφός της πιθανά θραύσματα από drone

admin

Σκοτώθηκε διοικητής της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή, λέει ο ισραηλινός στρατός

admin

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία – Ιμάμογλου: “Νικήσαμε” το σύνθημα για την επανεκλογή του

admin

Ινδονησία: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο νησί Σουμάτρα

admin