Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Binance και ο CEO, Changpeng Zhao αναμένεται να παραδεχθούν την ενοχή τους

Η Binance Holdings Ltd. και ο διευθύνων σύμβουλος της εταρείας, Changpeng Zhao συμφώνησαν να παραδεχθούν την ενοχή τους σε ποινικές και αστικές κατηγορίες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που καταρτίστηκε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Zhao συμφώνησε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου και ομολόγησε την ενοχή του για παραβίαση των απαιτήσεων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο πλαίσιο του διακανονισμού, αναφέρει η WSJ.

Στη συμφωνία συμμετέχουν επίσης το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης στα Εμπορεύματα (Commodity Futures Trading Commission).

Οι κατηγορίες έρχονται ως μέρος ενός διακανονισμού που έχει διαπραγματευτεί μεταξύ των δύο πλευρών. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Binance να συνεχίσει να δραστηριοποιείται, ενώ θα επιλύει ταυτόχρονα τις κατηγορίες για εγκληματικές παραβάσεις που κυμαίνονται από ξέπλυμα χρήματος και τραπεζική απάτη έως παραβιάσεις των κυρώσεων. 

Τη Δευτέρα το Bloomberg ανέφερε εξάλλου ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζητά περισσότερα από 4 δισ. δολ. από την Binance Holdings ως μέρος ενός προτεινόμενου πλαισίου για την επίλυση της πολυετούς έρευνας που διεξάγει στο ανταλλακτήριο. 

Related posts

Πρακτικά Fed: Η πολιτική πρέπει να μείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα

admin

Σουδάν: Οι παραστρατιωτικές ΔΤΥ έπληξαν τουρκικό αεροσκάφος που θα απομάκρυνε πολίτες

admin

Ο Πούτιν έδωσε συνέντευξη στον “τραμπικό” Αμερικανό δημοσιογράφο Κάρλσον, επειδή “διαφέρει από τα μονόπλευρα δυτικά ΜΜΕ”

admin

Λέιν: Η ΕΚΤ θα έχει τα στοιχεία που χρειάζεται μέχρι τον Ιούνιο για να αποφασίσει για τα επιτόκια

admin

Ρωσία: Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποιεί ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση

admin

Stellantis: Ανακαλεί 132.000 Jeep Cherokee λόγω κινδύνου ανάφλεξης

admin

Η οργάνωση Καταΐμπ Χεζμπολάχ αναστέλλει τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων

admin

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για ναυάγιο στην Πύλο: “Αδιανόητη τραγωδία”

admin

Ο Σάντσεθ χαρακτήρισε “θεμελιώδη για την Ισπανία” τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ

admin