Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πρακτικά Fed: Η πολιτική πρέπει να μείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve παρέμειναν ανήσυχοι για το ενδεχόμενο η ισχυρή οικονομία να αναζωπυρώσει τον πληθωρισμό, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της τράπεζας που έγινε στην αρχή του μήνα. 

“Οι περισσότεροι αξιωματούχοι συνέχισαν να βλέπουν ανοδικούς κινδύνους στον πληθωρισμό”, σημειώνεται στα πρακτικά που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η Fed είχε αποφασίσει στη συνεδρίαση της να διατηρήσει τα επιτόκια της αμετάβλητα στο 5,25% με 5,5%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αγορών. 

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας επισήμαναν τον κίνδυνο η πρόοδος στην επιβράδυνση του πληθωρισμού να χάσει τη δυναμική της ή ακόμα και να αναζωπυρωθούν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές καθώς η οικονομική δραστηριότητα δείχνει να διατηρεί την ορμή της. 

Οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι νέες αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση “αν τα εισερχόμενα στοιχεία δείξουν ότι η πρόοδος προς τον στόχο της τράπεζας για τον πληθωρισμό είναι ανεπαρκής”. 

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, όλα τα μέλη της Fed συμφώνησαν ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει “σε περιοριστική κατεύθυνση για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί”.

Ένας μικρότερος αριθμός αξιωματούχων ανέφερε πάντως ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι στην οικονομική ανάπτυξη επίσης διατηρούνται, επισημαίνοντας τις σφικτές πιστωτικές συνθήκες στην οικονομία. “Οι συμμετέχοντες σημείωσαν τη σημαντική σύσφιξη στις χρηματοοικονομικές συνθήκες τους τελευταίους μήνες, με οδηγό τις υψηλότερες αποδόσεις” των ομολόγων, σημειώνεται στα πρακτικά. 

Related posts

Bloomberg: Με την απόσυρση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά ο Δούναβης αποκτά καίρια σημασία

admin

Υεμένη: Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως διεξήγαγε νέα πλήγματα εναντίον των Χούθι

admin

Συνάντηση με την Τζόρτια Μελόνι είχε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

admin

Ιράν: Τραγικός επίλογος σε απαγωγή ανηλίκων στην πόλη Σιράζ

admin

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Τουλάχιστον 80 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

admin

Γερμανία: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από κυβερνοεπίθεση σε βάρος του SPD

admin

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στα 248.000

admin

Arm: Στα 51 δολάρια ανά μετοχή “βγαίνει” στην IPO

admin

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της σφαγής στο Μέιν

admin