Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Intel: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη γ’ τριμήνου, αισιόδοξες εκτιμήσεις για το δ’ τρίμηνο

Η Intel προέβλεψε έσοδα για το δ’ τρίμηνο πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street την Πέμπτη, αισιόδοξη για μια υγιή ανάκαμψη στις παραγγελίες πελατών για τα τσιπ της μετά από χαλάρωση της συσσώρευσης αποθεμάτων πολλών τριμήνων στην αγορά υπολογιστών.

Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια σημείωναν άνοδο περίπου 6% στις μετασυνδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η πτώση στις παγκόσμιες αποστολές υπολογιστών μειώθηκε στο 7% το γ’ τρίμηνο μετά από διψήφια ποσοστιαία πτώση νωρίτερα φέτος και η αγορά πρόκειται να επιστρέψει σε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης εορταστικής περιόδου, ανέφεραν αναλυτές της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

Η εταιρεία προέβλεψε προσαρμοσμένα έσοδα τρέχοντος τριμήνου περίπου 14,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι εκτίμησης 14,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το δ’ τρίμηνο περίπου 44 σεντς, πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 32 σεντς.

Οι βαριές μεταποιητικές επενδύσεις για τη στήριξη των σχεδίων ανάκαμψης του Διευθύνοντος Συμβούλου Pat Gelsinger επηρέασαν το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας, το οποίο συρρικνώθηκε κοντά στο 35% το β’ τρίμηνο από πάνω από 60% το 2020. Το προσαρμοσμένο μεικτό περιθώριο έφτασε στο 45,8% το γ’ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 42,7%.

Η Intel ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 41 σεντς ανά μετοχή το γ’ τρίμηνο, σε σύγκριση με εκτίμηση 22 σεντς σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8% στα 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα στο τμήμα πελατών, όπου στεγάζεται η επιχείρηση υπολογιστών της Intel, μειώθηκαν κατά 3% στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις στα κέντρα δεδομένων της μειώθηκαν κατά 10% στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Related posts

Πέθανε ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που επενδύει ο Μπάφετ

admin

Ιράν: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων στη χώρα

admin

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν – Η φωτιά κατασβέσθηκε, τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή

admin

Η Ουκρανία ανακατέλαβε το χωριό Αντρίιβκα στα ανατολικά της χώρας

admin

Ρωσία – Νότιος Καύκασος: Δεν συμβάλλουν στην σταθερότητα οι προσπάθειες επέκτασης της παρουσίας του NATO

admin

Λίβανος: Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ

admin

ΗΠΑ: Μια συμφωνία για τα όπλα μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας θα παραβιάσει ψηφίσματα του ΟΗΕ

admin

Η έκρηξη στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας προκλήθηκε από drones, σύμφωνα με τον κυβερνήτη

admin

Τσεχία: Ο Ναβάλνι βασανίστηκε μέχρι θανάτου

admin