Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Greek Investment Conference: Η ώρα των τραπεζών και των μεγάλων ξένων funds

Η καρδιά της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς χτυπά για δεύτερη ημέρα στο

Greek Investment Conference

που πραγματοποιείται στο

Λονδίνο

. Τραπεζίτες, επιχειρηματίες, επικεφαλής και στελέχη εισηγμένων ομίλων που συμμετέχουν στο επενδυτικό φόρουμ ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα και συνεχίζουν σήμερα τις συναντήσεις και τα one-to-one meetings με αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων του Σίτυ.

Οι πληροφορίες από το Λονδίνο κάνουν λόγο για πάνω από 300 συνολικά προγραμματισμένες συναντήσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου, ωστόσο πολλά ραντεβού πραγματοποιούνται και στα μεγάλα επενδυτικά «σπίτια» του Σίτυ. Όπως κάθε φορά από όταν ξεκίνησε το roadshow τη μερίδα του λέοντος των ραντεβού έχουν φυσικά οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρείες του FTSE-25. Συνολικά εκπρόσωποι 37 ελληνικών εταιρειών βρέθηκαν στον Λονδίνο, ακόμη και εάν ορισμένες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποιο slot για συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ή αναλυτές. Πάντως σε σχέση με πέρυσι τα ραντεβού είναι αυξημένα, κυρίως για εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Μεταξύ των ξένων επενδυτών που συμμετέχουν στο Greek Investment Conference περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Capital, Blackrock, Norges, Fidelity, Allianz/Pimco, Wellington, Fiera, GIC, RWC Pictet Asset Management, Sumitomo Mitsui Trust κ.ά.

Το σημαντικό, ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία είναι πως η Ελλάδα (ακόμη και στα χρόνια της κρίσης) δεν απώλεσε την επαφή της με τα μεγάλα ξένα χρηματιστηριακά κέντρα, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που έχει υλοποιήσει μια εντυπωσιακή μεταστροφή στην εικόνα και στην οικονομία της. Το μήνυμα αυτό έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα του στο London Conference Center στη Cabot Square του Canary Wharf, υπογράμμισε πως η δημοσιονομική πειθαρχία θα παραμείνει στο επίκεντρο των πολιτικών της κυβέρνησης, θέτοντας ως στόχο να διατηρηθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που είναι σημαντικά υψηλότερη από την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Στο προσκήνιο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου όμως, μετά τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου και τα πάνελ στα οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πέτρος Τζαννετάκης, Γιώργος Κούβαρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Κων. Μαύρος (CEO ΔΕΗ Ανανεώσιμες) Μαθιός Ρήγας (Energean) και Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), έρχονται οι τράπεζες και τα ξένα funds.

Διαβάστε περισσότερα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Το παρασκήνιο του βρετανικού unfair: Η ενόχληση Μητσοτάκη, το τηλεφώνημα και η έκτακτη σύσκεψηΕίχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο στη ΣαλαμίναΠώς σχολίασαν οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί την απόφαση του Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Related posts

Απόστολος Βακάκης: Η χώρα εκπέμπει επενδυτική αισιοδοξία, αλλά κινείται με ρυθμούς «παραπληγικού σαλιγκαριού»

admin

Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει με τα υποθηκοφυλάκεια

admin

Ξεκίνησαν οι πληρωμές της κρατικής επιδότησης από το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

admin

Έρχονται μέτρα στήριξης για εστίαση και τουρισμό – Τι περιλαμβάνει το «πακέτο»

admin

Kera Neme: Ενα ξενοδοχείο στη Νεμέα που λατρεύει το κρασί

admin

Οικονομικό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για την κάθε παρέμβαση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

admin

ΤτΕ: «Κόκκινα» δάνεια αξίας άνω των 87,6 δισ. ευρώ κατέχουν οι εταιρείες διαχείρισης

admin

Lamda: Επιταχύνουμε τον βηματισμό στο Ελληνικό – Πάνω από τις προσδοκίες πωλήσεις κατοικιών και μισθώσεις στα malls

admin

Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Από πότε και πόσο αυξάνεται η επιδότηση

admin