Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Frigoglass: Τα μεγέθη της νέας μητρικής Frigo DebtCo PLC

Frigoglass: Τα μεγέθη της νέας μητρικής Frigo DebtCo PLC

Η διοίκηση της Frigoglass αναμένει τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου για μια καθαρή εικόνα της αποτίμησης του 15% που ελέγχει, ωστόσο, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η μητρική της Frigo DebtCo Plc αποτελούν ένα καλό πρώτο δείγμα.

Η νέα μητρική Frigo DebtCo Plc ανακοίνωσε πωλήσεις 262 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 5,5% και προσαρμοσμένο EBITDA 27,6 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 20,5% στο α’ εξάμηνο του 2023.

Παρά τη διαγραφή χρεών 110 εκατ. ευρώ, η παροχή ρευστότητας 75 εκατ. ευρώ και μια σειρά από καλύψεις, διαπιστώνεται ότι το 15% στα παραπάνω μεγέθη του ομίλου είναι περίπου 39,3 εκατ. ευρώ του τζίρου και 4 εκατ. ευρώ των κερδών. 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της συμφωνίας της 6ης Μαρτίου μεταξύ της Frigoglass ABEE και επιτροπής ομολογιούχων για ανακεφαλαιοποίηση με μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης, οι δραστηριότητές της περιορίζονται σε αυτές μιας επενδυτικής εταιρείας συμμετοχών που σχετίζονται με το 15% της Frigo DebtCo PLC, με το υπόλοιπο 85% του ανακεφαλαιοποιημένου ομίλου να κατέχεται από πρώην ομολογιούχους. Η Frigo DebtCo PLC συστάθηκε στις 6 Μαρτίου 2023 και ενοποιεί τη Frigoinvest Holdings B.V. (και τις θυγατρικές της) μετά τη μεταβίβαση στην Frigo DebtCo PLC των περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης μέσω της αναγκαστικής εκτέλεσης του ενεχύρου επί των μετοχών της Frigoinvest Holdings BV.

Χθες, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Frigoglass ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Σούλης, εξήγησε ότι μελετώνται τα στοιχεία αλλά δεν είναι αρκετά για να αποτυπωθεί η αξία του 15% του ομίλου και προϋπόθεση είναι μεταξύ άλλων να λάβει γνώση του business plan μακροχρόνιου ορίζοντα που ετοιμάζεται.

Στο ίδιο πλαίσιο η ομάδα της εισηγμένης Frigoglass αναμένει το business plan που καταρτίζεται αυτό το διάστημα από την Frigo DebtCo Plc, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Νίκος Μαμουλής (στο οργανόγραμμα συμμετέχει ως οικονομικός διευθυντής ο Εμμανουήλ Μεταξάκης. Επίσης στη διεύθυνση του τμήματος υαλουργίας προΐσταται ο Darren Bennett-Voci, ο Κώστας Δίντσιος έχει τη θέση του διευθυντή service και B2B Commercial (Frigoserve) και ο Μανώλης Σουλιώτης είναι διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού).

  • Frigoglass
  • FRIGO
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • εξάμηνο
  • 2023

    Related posts

    Χρηματιστήριο: Επιβαρυμένη η αγορά από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας

    admin

    Προσφορές άνω του €1δισ. για το εξαετές της Alpha Bank

    admin

    Χ.Α.: Πλησιέστερη στήριξη το πρόσφατο ανοδικό χάσμα των 1376 μονάδων

    admin

    CNL Capital: Πραγματοποίησε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως €725.000

    admin

    «Πράσινο φως» στη διαγραφή της Elgeka από το Χρηματιστήριο

    admin

    REDS: «Πράσινο φως» στη μείωση μετοχικού κεφαλαίου από τη ΓΣ

    admin

    Νάκας: Μέρισμα €0,20/μετοχή- Οι αποφάσεις της ΓΣ

    admin

    Η NBG ανεβάζει τον πήχη στα €50 για τη Mytilineos

    admin

    Χρηματιστήριο: Πλησιέστερη αντίσταση στις 1207 µονάδες

    admin