Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Επιβαρυμένη η αγορά από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας

Χρηματιστήριο: Επιβαρυμένη η αγορά από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας

Υποχώρηση κατά 2,04% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1.247,51 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 108,7 εκ. ευρώ.

Οι πωλητές κυριάρχησαν από το ξεκίνηµα της συνεδρίασης καθώς η εικόνα της χώρας επιβαρύνθηκε από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ που ακολούθησε εκείνες των πυρκαγιών.

Με το Γ.∆. µάλιστα να διασπά κρίσιµα τεχνικά όρια και να καταγράφει ενδοσυνεδριακή επίδοση 1241 µονάδων µετά την αναγγελία της µαταίωσης της µετάβασης του Πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ το Σαββατοκύριακο για να κλείσει στις δηµοπρασίες λίγο ψηλότερα.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,940%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-2,44%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-3,85%) και την Alpha (-3,84%) να υποαποδίδουν. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (-3,81%) , ο Ελλάκτωρ (-6,18%), η Lamda (-3,73%), η Aegean (-4,25%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-2,95%), ο ΟΛΠ (-2,45%), ο ΟΤΕ (-1,96%), η Τενέργα (2,12%), τα ΕΛΠΕ (- 2,03%) και η Motor Oil (-1,77%).

Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε το Jumbo ( 1,25%) και η Epsilon Net ( 1,06%). Απολογιστικά, 8 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 96 εκείνων που υποχώρησαν. Η DΒRS ανακοινώνει αργά το βράδυ την ετυµηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο µε ανοικτό το ενδεχόµενο να αποδοθεί η επενδυτική βαθµίδα στην ελληνική οικονοµία.

Η µαταίωση της παρουσίας του Πρωθυπουργού στα αυριανά εγκαίνια της ∆ΕΘ µεταθέτει την οµιλία µε τις εξαγγελίες στην οικονοµία σε συνέχεια των βιβλικών καταστροφών που έχουν συντελεστεί στη Θεσσαλία. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στις 12µ.µ. το δείκτη βιοµηχανικής παραγωγής Ιουλίου και το δείκτη τιµών καταναλωτή του Αυγούστου.

  • χρηματιστήριο
  • ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

    Related posts

    Ομολογιακό δάνειο €4,2 εκατ. για την Κρι Κρι- Καλύφθηκε πλήρως

    admin

    ΔΕΗ: Στο 5,15% το ποσοστό της Goldman Sachs

    admin

    Η Alpha Finance αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ

    admin

    Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις Επιτροπές της Ίλυδας

    admin

    Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Alpha Bank

    admin

    Goldman Sachs: Η παγκόσμια οικονομία κινείται προς έναν νέο υπερκύκλο

    admin

    Στον MSCI Standard Greece η Τρ. Πειραιώς-Εκτός η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    admin

    Χ.Α.: Εκροές €60,98 εκατ. από τους ξένους επενδυτές το Σεπτέμβριο

    admin

    Attica Group: Στο 91, 2269% το ποσοστό της STRIX Holdings

    admin