Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fast track είσοδος του ΔΑΑ στους δείκτες FTSE

Την ένταξη της μετοχής του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών στους δείκτες FTSE ανακοίνωσε η FTSE Russell. 

Oπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, μετά την είσοδο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, η μετοχή του ΔΑΑ θα ενταχθεί με fast track διαδικασία στους δείκτες FTSE. 

Ειδικότερα, θα ενταχθεί από τις 14 Φεβρουαρίου στους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE MPF All-World Index, FTSE Global Large Cap Index και FTSE Emerging Index.

Κοντόπουλος: Κομβική εξέλιξη για το ΧΑ η είσοδος του ΔΑΑ 

Ως «κομβική εξέλιξη» για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), που στέλνει ένα μήνυμα για τη δυναμική ανάπτυξής του, αποτελεί η είσοδος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ)», δήλωσε ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκδοση των τελευταίων 18 ετών» και σηματοδοτεί το «πέρασμα της εταιρείας σε νέα φάση ανάπτυξης».

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η είσοδος του ΔΑΑ στο ΧΑ αποτελεί ένα «πολύ καλό νέο για την εταιρεία, για το χρηματιστήριο, αλλά και για την ελληνική οικονομία γενικότερα».

Πρόσθεσε ότι «από την έκδοση αυτή το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 785 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων αποκρατικοποιήσεων και πωλήσεων, δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ελληνική οικονομία».

Σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση στηρίζει την προσέλκυση επενδύσεων, η οποία αποφέρει οφέλη προς όλους και ιδίως προς τους φτωχότερους πολίτες της χώρας».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι «η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα και γίνεται όλο και πιο πολύ εξωστρεφής, στηριζόμενη στις επενδύσεις, με το ΔΑΑ να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η ανοδική πορεία του ΔΑΑ αναμένεται να συνεχιστεί φέτος ενώ προγραμματίζονται επενδύσεις για αύξηση του capacity στα 50 εκατ. επιβάτες έως το 2046».

Τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου σημείωσε πως η είσοδος του ΔΑΑ στο ΧΑ αποτελεί «παράδειγμα της αναβάθμισης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς», η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. «Εύχομαι να είναι η αρχή σειράς εισαγωγής άλλων εταιρειών τέτοιου μεγέθους στο χρηματιστήριο», τόνισε.

«Η στιγμή για την οποία δουλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα έφτασε. Από σήμερα οι μετοχές του ΔΑΑ βρίσκονται στη διάθεση του επενδυτικού κοινού και μαζί με αυτές ολοκληρώνεται μια Δημόσια Προσφορά-ορόσημο για την ελληνική αγορά», δήλωσε ο Ιωάννης Παράσχης, CEO του ΔΑΑ. «Ευχαριστώ θερμά όλους εκείνους οι οποίοι εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία καθώς και την επενδυτική κοινότητα για την εντυπωσιακή της συμμετοχή και την ισχυρή εμπιστοσύνη στην εταιρεία και τα αναπτυξιακά μας σχέδια».

Related posts

Motor Oil: Ευρωπαϊκή επιχορήγηση 127 εκατ. για το project IRIS

admin

Επεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία ΔΕΗ Ανανεώσιμες-Intrakat

admin

ΙΝΣΕΤΕ: Ανάγκη η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα

admin

Νέο στρατηγικό πλάνο για τους Ευρωσυμβούλους

admin

Στο εξωτερικό πωλούνται 4 στα 10 προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ

admin

Πώς έφτασε η Frigoglass στο ναυάγιο και τη νέα αναδιάρθρωση

admin

Oμιλος Γκριμάλντι: Χρεoκοπήστε την ΑΝΕΚ κι εγώ είμαι εδώ…

admin

Ψηφιακό έργο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υλοποίησε η Uni Systems

admin

Ανεβάζει τον πήχη η Space Hellas

admin