Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eurobank Equities: Τιμή στόχος τα 48,4 ευρώ για τη Mytilineos

Eurobank Equities: Τιμή στόχος τα 48,4 ευρώ για τη Mytilineos

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Mytilineos, στα 48,4 ευρώ από 45,2 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Equities, ενώ πρόκειται για μία εκ των κορυφαίων επιλογών (top picks) στην Ελλάδα.

Η χρηματιστηριακή βλέπει περιθώριο ανόδου άνω του 36% για τη μετοχή, που σε συνδυασμό με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 4,9%, οδηγεί την αναμενόμενη απόδοση στο 41%.

Με τίτλο «Περισσότερο από μια απλή συμφωνία, ανάπτυξη μεγαλύτερη του 10%», το report της Eurobank Equities επικεντρώνεται στην πρόσφατη συμφωνία της Mytilineos με τη ΔΕΗ. Το πλαίσιο συνεργασίας αφορά την ανάπτυξη και στη συνέχεια την πώληση στη ΔΕΗ χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας 2 GW σε Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κροατία τα επόμενα 3 χρόνια έναντι 2 δισ. ευρώ.

Με σιωπηρή αποτίμηση €1 εκατ./MW, η χρηματιστηριακή υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα deal προστιθέμενης αξίας για τη Mytilineos, καθώς εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις στα υπό εξέταση projects (>30%), παρέχει βελτιωμένη ορατότητα στην ικανότητα δημιουργίας ταμειακών ροών της M Renewables μέχρι το 2027 και, το πιο σημαντικό, δυνητικά ανοίγει το δρόμο για περισσότερες παρόμοιες συμφωνίες, λαμβάνοντας υπόψη το χαρτοφυλάκιο 11,8 GW της Mytilineos, το οποίο θα μπορούσε να επεκτείνει την ορατότητα των ταμειακών ροών έως το 2030.

Αντικατοπτρίζοντας τον αντίκτυπο της συμφωνίας με τη ΔΕΗ και τη μεταβαλλόμενη δυναμική σε όλους τους τομείς, η Eurobank Equities αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της Mytilineos στο 4-6% την περίοδο 2024-2026, προβλέποντας αύξηση 13% το 2024 και 9% το 2025.

Μετά την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για EBITDA 1 δισ. ευρώ το 2023 ( 23% σε ετήσια βάση), η Eurobank Equities εξακολουθεί να βλέπει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, υπολογίζοντας πλέον το EBITDA του 2024 στα 1,14 δισ. ευρώ και αύξηση του EBITDA CAGR (μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης) κατά 10% σε «βάθος» τριετίας, χάρη στην ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην σταθερή ανάπτυξη των μετάλλων.

#MYTILINEOS_ENERGY&METALS

Related posts

Η ΕΛΓΕΚΑ ανακοίνωσε τζίρο €145,2 εκατ. στο εννεάμηνο

admin

Παπουτσάνης: Ισχυρή ανάπτυξη στο 9μηνο 2022-Αύξηση 39% του κύκλου εργασιών

admin

AVE: Αύξηση των EBITDA κατά 18% στο εννεάμηνο

admin

Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε ποσοστό 7,5% στην Epsilon Net

admin

Η Piraeus Securities αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες

admin

Χρηματιστήριο: Η Wall διαμόρφωσε συνθήκες ανόδου

admin

Motor Oil: Ειδική άδεια για παροχή ασφάλειας υπέρ της «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής»

admin

ΧΑ: Η πλησιέστερη στήριξη προσδιορίζεται στις 1175 µονάδες

admin

B&F Ενδυμάτων: Έγκριση μερικής διάσπασης του κλάδου επενδυτικών ακινήτων

admin