Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Το Πεκίνο αφήνει να εννοηθεί ότι άνδρας που εκτελέστηκε για κατασκοπεία το 2016 είχε πουλήσει απόρρητες πληροφορίες στις ΗΠΑ

Η Κίνα άφησε σήμερα να εννοηθεί για πρώτη φορά ότι ένας άνδρας που εκτελέστηκε για κατασκοπεία το 2016 είχε πουλήσει απόρρητες πληροφορίες στις ΗΠΑ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο πλαίσιο καμπάνιας για την επιτυχία της Κίνας στην αντιμετώπιση της ξένης κατασκοπείας, το κρατικό δίκτυο CCTV επιβεβαίωσε ότι ο Χουάνγκ Γου είχε εκτελεστεί τον Μάιο του 2016, ένα μήνα αφότου κρίθηκε ένοχος και ανακοινώθηκε η καταδίκη του σε θάνατο.

Τότε, η Κίνα δεν είχε δώσει λεπτομέρειες για τη χώρα την οποία ο Χουάνγκ κατηγορήθηκε ότι βοήθησε. Στο σημερινό βίντεο, ο παρουσιαστής δεν προχώρησε σε ξεκάθαρη αναφορά της χώρας αλλά εμφανίστηκαν εικόνες της αμερικανικής σημαίας και του κτιρίου του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ. Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Το CCTV ανέφερε ότι ο άνδρας από τη Σετσουάν είχε παραδώσει απόρρητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις επικοινωνίες του κινεζικού στρατού, σε ξένη κυβέρνηση. Προηγουμένως, η Κίνα είχε δηλώσει ότι ο άνδρας αυτός είχε πληρωθεί 700.000 από τους ξένους συνδέσμους του, πριν από τη σύλληψή του το 2011.

Το σημερινό βίντεο εντάσσεται στην καμπάνια σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης που στόχο έχει να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση αναφορικά με αυτό που το Πεκίνο θεωρεί απειλή από ξένους κατασκόπους και να παρουσιαστούν οι επιτυχίες της Κίνας κατά της κατασκοπείας.

Η συντονισμένη καμπάνια με κείμενα και βίντεο πραγματοποιήθηκε ενόψει της ημέρας που είναι αφιερωμένη για την προώθηση της ευαισθητοποίησης για την εθνική ασφάλεια και την επαγρύπνηση των πολιτών που θεσπίστηκε υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πριν από εννέα χρόνια.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση σημερα, το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας δήλωσε ότι θα εργαστεί για να “δημιουργήσει έξυπνα όπλα” στο πλαίσιο του νόμου για την πάταξη της κατασκοπείας.

Πέρυσι, οι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της ευρείας αναθεώρησης της κινεζικής νομοθεσίας για την κατασκοπεία, απαγορεύοντας τη μεταφορά πληροφοριών που θεωρούνται ότι σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, μια κίνηση που προκάλεσε αναστάτωση σε ξένες επιχειρήσεις και επενδυτές.

Το υπουργείο Ασφάλειας δημοσιοποίησε επίσης τρίλεπτο βίντεο που φαίνεται να αναπαριστά Κινέζους κατασκόπους οι οποίοι μπαίνουν σε συναντήσεις, γραφεία και εργαστήρια για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και στη συνέχεια συλλαμβάνονται. Το βίντεο δεν ξεκαθαρίζει εάν αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η κρατική εφημερίδα Global Times δημοσίευσε ρεπορτάζ που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για υποθέσεις, για τις οποίες Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι απέτρεψαν απόπειρες υποκλοπής ευαίσθητων δεδομένων, που αφορούν μεταξύ άλλων την ασφάλεια τροφίμων και την παραγωγή σπάνιων γαιών.

Related posts

Γερμανία: Αντιδράσεις του επιχειρηματικού κλάδου στη νέα εθνική στρατηγική έναντι της Κίνας

admin

IDF: Πάνω από 2.000 νεκροί Παλαιστίνιοι μαχητές στη Γάζα από την 1η Δεκεμβρίου

admin

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο στελέχη της Χαμάς στη Ράφα

admin

Ο εθνικιστής υποψήφιος Μπαμπούριν αποσύρεται από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει τον Πούτιν

admin

Κίνα: Στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν εν είδει “αυστηρής προειδοποίησης”

admin

Αρμενία: Δύο Ινδοί τραυματίστηκαν από αζέρικα πυρά στα σύνορα με τον θύλακα του Ναχτσιβάν

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: 22 Ουκρανοί στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα στην πιο πρόσφατη ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

admin

Μεσανατολικό: Συνάντηση των επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA

admin

Ιράν: Μια γυναίκα καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώσεις επειδή δεν φορούσε την ισλαμική μαντίλα

admin