Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Σε τρία εξάμηνα τα έξοδα 2,3 εκατ. από τα stock option

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η Epsilon Net μετά το κύμα πωλήσεων που χτύπησε τη μετοχή στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι μειώνει τα κέρδη του 2022 λόγω αλλαγής στη λογιστική αποτύπωση του προγράμματος Stock Option.

Η μετοχή άνοιξε με πτώση 30% και συνεχίζει να μετρά απώλειες. Στις 13.20 ο τίτλος βρέθηκε στα 10,48 ευρώ (πτώση 10%) με τις συναλλαγές να έχουν φτάσει τις 280 χιλιάδες τεμάχια και τον τζίρο τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δηλώνει τώρα ότι θα αναγνωριστεί σταδιακά δεδουλευμένο έξοδο συνολικής αξίας €2.297χιλ με ταυτόχρονη αναγνώριση ισόποσης αξίας σε Ειδικό αποθεματικό, κατανεμημένα ανά εξάμηνο ως εξής: Α’ Εξάμηνο 2023: €1.322 χιλ., Β’ Εξάμηνο 2023: €588 χιλ. και Α’ Εξάμηνο 2024: €387χιλ.

Επισημαίνει ότι από τα παραπάνω δεν επηρεάζονται τα ταμειακά διαθέσιμα και τα ίδια κεφάλαια.

Η ανακοίνωση

Η εταιρία EPSILON NET σε συνέχεια της χθεσινής δημοσιοποίησης διορθωτικής σημείωσης, ανακοινώνει διευκρινιστικά και με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών της, ότι σύμφωνα με την εφαρμογή της αποτίμησης της εύλογης αξίας των παραχωρηθέντων συμμετοχικών τίτλων (Stock Option), στις Οικονομικές Καταστάσεις των διαχειριστικών ετών 2023 και 2024, ότι θα αναγνωριστεί σταδιακά δεδουλευμένο έξοδο συνολικής αξίας €2.297χιλ με ταυτόχρονη αναγνώριση ισόποσης αξίας σε Ειδικό αποθεματικό, κατανεμημένα ανά εξάμηνο ως εξής:

  • Α’ Εξάμηνο 2023: €1.322 χιλ.
  • Β’ Εξάμηνο 2023: €588 χιλ.
  • Α’ Εξάμηνο 2024: €387χιλ.

Με την αναγνώριση των ανωτέρω στις χρήσεις του 2023 και του 2024 ολοκληρώνεται πλήρως η επίδραση της αποτίμησης του 1.600.000 δικαιωμάτων προαίρεσης.

Διευκρινίζεται ότι η απεικόνιση της αποτίμησης με την μέθοδο της «εύλογης αξίας» δεν έχει ταμειακή διάσταση και δεν επηρεάζει το operating cash flow, (τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της Εταιρίας και του Ομίλου) καθώς και τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου σε καμία από τις περιόδους αναφοράς.

Related posts

MoU μεταξύ Lamda και Ιατρικού Αθηνών για Healthcare Park στο Ελληνικό

admin

Το πρώτο «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου λανσάρει η Anytime

admin

Aegean: Τρεις νέες πτήσεις από Θεσσαλονίκη

admin

Αδοξο τέλος για την Instashop στην Ελλάδα

admin

Doppler: Στις 16 Νοεμβρίου η ΓΣ για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin

Επιμελητήριο Χανίων: Απαιτείται λύση χωρίς χρονοτριβή για την ΑΝΕΚ

admin

Kaizen Gaming: «Εταιρεία της χρονιάς για τη Νότια Ευρώπη» στα διεθνή βραβεία SBC Awards

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο έλεγχος της Attica Συμμετοχών από Blantyre

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά με bonus 50 μονάδες βάσης

admin