Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Bostic (Fed): Βρισκόμαστε σε τροχιά για την επίτευξη του στόχου του 2%

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Raphael Bostic δήλωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί περισσότερο απ’ ό,τι περίμενε και πλέον βρίσκεται σε τροχιά για την επίτευξη του στόχου του 2% της Fed, αν και επισήμανε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να δηλώσουμε πώς νικήσαμε. 

“Βρισκόμαστε σε τροχιά για το 2% σήμερα”, ανέφερε ο Bostic σε ομιλία του στην Ατλάντα. “Ο στόχος είναι να σιγουρευτούμε πως θα μείνουμε στο μονοπάτι”. 

“Είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση αυτή τη στιγμή”, είπε ο αξιωματούχος, Ταυτόχρονα επανέλαβε την εκτίμηση του για δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος. 

Ο Bostic ήταν μεταξύ των πρώτων αξιωματούχων που ζήτησαν τον τερματισμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed πέρυσι. Παρόλαυτα, έχει επίσης ζητήσει η νομισματική πολιτική να παραμείνει σε περιοριστικά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να επιβραδύνει προς το 2%. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανέφερε ότι περιμένει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια της μόλις δύο φορές το 2024, ξεκινώντας το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της στο 5,25% με 5,5% για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αν και οι αξιωματούχοι άφησαν την πόρτα ανοιχτή για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων, οι προβλέψεις τους για την πορεία των επιτοκίων έδειξαν ότι ο κύκλος της νομισματικής σύσφιξης έχει πιθανότατα ολοκληρωθεί και το 2024 θα γίνουν μειώσεις των επιτοκίων. 

Related posts

Παλαιστίνη: Νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων από τον πρωθυπουργό Μουστάφα

admin

Κακοκαιρία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από το πέρασμα της καταιγίδας Ίσα

admin

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ιράν

admin

Ισραήλ: Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

admin

Μ Κατρίνης: “Ευθύνη του ΠΑΣΟΚ η διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας”

admin

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν “δέχθηκε με χαρά” την πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα

admin

Βραζιλία: Στους 100 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες

admin

Σαλβίνι: Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να μετατραπεί σε απόλυτη καταστροφή

admin

Μπ. Νετανιάχου: Δεν θα επιτρέψω στην Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει τη διακυβέρνηση στη Γάζα

admin